Cum luptă Primăria împotriva corupţiei

Primăria Curtea de Argeş „condamnă corupţia în toate formele care se manifestă”, conform unei declaraţii privind aderarea la Strategia Naţională Anticorupţie 2016 – 2020 publicată pe site-ul instituţiei. Primăria „împreună cu reprezentanţii instituţiei  adoptă toate măsurile necesare pentru evitarea situaţiilor de incompatibilităţi şi de conflict de interese, precum şi pentru considerarea interesului public mai presus de orice alt interes”, precizează declaraţia de aderare.

Primăria are chiar şi un „plan de integritate” pentru 2017. Printre obiectivele acestuia se numără „îmbunătăţirea capacităţii de gestionare a eşecului de management”, „creşterea eficienţei măsurilor preventive anticorupţie”, „creşterea integrităţii, reducerea vulnerabilităţilor şi a riscurilor de corupţie în domeniul achiziţiilor publice”, „creşetrea gradului de educaţie anticorupţie a personalului”, etc.

Documentul, copiat din actele oficiale la nivel central, e plin de măsuri, obiective specifice, responsabili şi alocări bugetare, iar acţiunile care trebuie întreprinse sunt împărţite pe semestre. Aşteptăm şi rezultatele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email