Cum luptă poliţiştii cu fraudarea alegerilor


Poliţiştii din Curtea de Argeş au intrat şi ei în febra alegerilor prezidenţiale. Agenţii patrulează în mod special în zonele unde sunt montate panourile de afişaj electoral pentru a depista persoanele care rup afişele candidaţilor la preşedinţie.

Atenţia poliţiştilor este îndreptată şi asupra celor care vor lipi afişe electorale pe copaci, stâlpi de iluminat public, pe uşile de la intrarea în blocuri, pe coşurile de gunoi sau chiar pe indicatoarele rutiere. „În acelaşi timp, poliţiştii din Curtea de Argeş organizează o amplă campanie de informare a cetăţenilor cu privire la riscurile fraudării alegerilor. În acest sens, poliţiştii au împărţit sute de pliante cu informaţii privind infracţiunile ce pot fi comise şi pedepsele prevăzute de acestea. Campania se numeşte “Votul ilegal înseamnă închisoare”” a precizat comisarul şef Leonard Duţă, locţiitorul comandantului Poliţiei Curtea de Argeş.

Un tânăr a fost depistat în timp ce lipea afişe pe stâlpii de energie electrică

Până în prezent, a fost semnalată o singură problemă, în localitatea Sălătrucu. „Am fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană lipea afişe electorale pe stâlpii de energie electrică. Îi atenţionăm pe această cale pe argeşeni să fie foarte atenţi, pentru că riscă amenzi consistente. Cei care rup afişe de pe panourile electorale sau lipesc materiale de campanie în alte locuri decât cele destinate, vor plăti amenzi de până la 4.500 de lei. De precizat că cea mai mică amendă este de 1.000 de lei”, explică comisarul şef Leonard Duţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email