Cum l-a urmărit Alecsei pe dl. Nicuţ din 2008

Dacă dl. Nicuţ nu se răzgândeşte în legătură cu demisia sa din Consiliul Local, şi demonstrează că gestul său nu este o păcăleală de 1 aprilie, atunci l-am putea avea în Consiliu în locul său pe Gheorghe Alecsei, insul acela care a lucrat în armată şi apoi a devenit mare om de afaceri, cel cu contracte cu Aquatermul şi cu Hidroservul şi cu alte societăţi mai ales de stat.
Nu spun că ăsta este un lucru rău, că era mai bine acum cu alt primar, dar e cert – Alecsei este cel din cauza căruia dl. Nicuţ a pierdut alegerile în 2008. Vă mai amintiţi desigur despre campania de denigrare organizată de profesioniştii pe care Alecsei i-a angajat ca să-l umple de noroi pe cel care candida pentru un alt mandat. Apevistul a intrat în politică târziu dar cu tupeul şi forţa pe care i-au dat-o banii pe care i-a investit. Din păcate pentru el şi din fericire pentru noi nu a reuşit să obţină decât un mandat de consilier local, apoi nu am mai auzit de el. Ideea că acum ar putea reintra în Consiliu pe uşa din spate, în urma unei demisii, nu este de natură să bucure pe cineva, mai puţin pe el însuşi, probabil, deşi a spus undeva că nu îşi mai doreşte asta. Poate că i se pare acum că o funcţie de consilier local e prea puţin pentru cineva care a vrut să fie senator. Bine, au vrut el şi familia lui, nu şi alţii. În sfârşit, nu merită un astfel de personaj să-i alocam atâta timp. Să sperăm doar că nu va intra în Consiliul Local.
Mi se pare interesant ca soarta politică şi administrativă a dlui. profesor Nicuţ să fie legată de cea a lui Alecsei. În 2008 Alecsei a jucat murdar şi a umplut oraşul cu bârfe legate de preferinţele bahice ale dlui. primar. Bârfele au prins, cum se întâmplă mereu, şi dl. Nicuţ a pierdut alegerile poate în primul rând din cauza lor. Mai apoi, dl. Nicuţ, în mod inexplicabil pentru mine, a devenit coleg cu cel care l-a umplut de …, pe faţă sau pe din dos. Am înţeles, pierderea alegerilor locale nu era lucru uşor, liberalii păreau să-l fi părăsit şi găsise un loc la PDL. Când mă gândesc însă că la PDL erau Alecsei şi Lazăr, acesta din urmă o altă are capacitate care a fost subprefect cam cinci minute, suficiente cât să-şi aranjeze o chirie pentru spaţiul său cu o instituţie de stat, mă întreb ce a fost în mintea dlui Nicuţ, la ce s-a gândit când a acceptat o astfel de tovărăşie. Între timp, lucrurile s-au spălat, Alecsei este cică pe la organizaţia judeţeană tras pe linie moartă iar Lazăr nu ştiu pe unde mai este, daca mai este şi oricum nu mai interesează pe nimeni asta.
Declinul politic a început pentru dl. Nicuţ în 2008 din cauza lui Alecsei. Mi se pare foarte interesant faptul că acum cariera politică a fostului primar liberal al municipiului să se încheie iar cel care profită este, culmea, acelaşi Alecsei. Fie şi numai pentru asta dl. profesor nu ar trebui să renunţe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email