Cum încalcă legea aleşii locali

Aleşii locali de la Curtea de Argeş încalcă legea cu nonşalanţă, începînd cu primarul şi terminând cu consilierii locali. Legile care reglementează funcţionarea consiliilor locale, atribuţiile acestora precum şi cele ale primarului unei localităţi sunt foarte clare. Printre obligaţiile pe care aleşii locali le au se numără şi aducerea la cunoştinţa cetăţenilor a actelor administrative şi a acţiunilor administraţiilor publice locale ce privesc comunitatea, iar cum orice act adoptat de Consiliu Local şi orice dispoziţie a primarului interesează cetăţenii, pentru că toate au repercusiuni asupra vieţii lor, se cheamă că toate actele şi faptele aleşilor trebuie aduse la cunoştinţa cetăţenilor. De altfel, articolul 50 al Legii 393, privind Statutul aleşilor locali, este foarte clar în acest sens.
Iată ce prevede acesta – „(1) Aleșii locali au obligația de a aduce la cunoștința cetățenilor toate faptele și actele administrative ce interesează colectivitatea locală.
(2) Aleșii locali sunt obligați ca, în exercitarea mandatului, să organizeze periodic, cel puțin o data pe trimestru, întâlniri cu cetățenii, să acorde audiențe și să prezinte în consiliul local o informare privind problemele ridicate la întâlnirea cu cetățenii.
(3) Comisiile de specialitate sunt obligate să prezinte consiliului un raport anual de activitate, care va fi făcut public prin grijă secretarului comunei sau orașului, respectiv a secretarului general al județului sau al municipiului București”.
La Curtea de Argeş nimeni nu respectă această lege. Rapoarte de activitate nu se fac, ultimul datând din 2009, iar la capitolul comunicare cu cetăţenii administraţia de la Curtea de Argeş este zero. Nu există nicio legătură cu cetăţenii, site-ul a fost actualizat în decembrie 2013, conferinţe de presă nu se mai fac la Primărie de luni de zile, iar primarul este mai tot timpul plecat ori ocupat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email