Consilierul local Nicolae Derviş este preşedintele comisiei de contestaţii pentru concursul de director la Spitalul Municipal. Ştirea m-a surprins foarte mult, la fel şi pe dumneavoastră, cred, dar apoi m-am gândit că unii fac mişto de venerabilul consilier. Altfel nu se explică de ce şi cum s-au putut gândi consilierii că dl. Derviş, onorabil om de afaceri şi atât, ar putea buchisi contestaţiile depuse de medicii care nu ar fi de acord cu rezultatele concursului. Păi cum ar putea dl. Derviş să ştie vreodată ce au scris doctorii în lucrările lor, cum ar putea să înţeleagă conceptele şi problemele sesizate de cei care vor să devină director de spital?!
La noi parcă totul se face în bătaie de joc. Un consilier local îmi spunea că au avut de ales pentru preşedinţia comisiei de contestaţii, între domnii Derviş şi Şerban. Acesta din urmă, proaspăt absolvent de drept, poate ar mai fi avut cât de cât legătură cu subiectul, măcar pe partea de legislaţie de care face caz la fiecare şedinţă de Consiliu Local, dar dl. Derviş e absolut nevinovat la aceste capitole, cum să se prezinte domnia sa în faţa doctorilor care au învăţat şase ani de facultate, plus rezidenţiat, drept preşedinte al comisiei care stabileşte cine e mai bun?! Colegii domnului Derviş au făcut mişto de dânsul cu numirea asta la şefia comisiei, iar domnia sa nu şi-a dat seama.
Testul grilă pe care trebuie să completeze candidaţii conţine 50 de întrebări din care 40% sunt din domeniul legislaţiei specifice activităţii spitalului public şi 60% din domeniul managementului sanitar. Aşa veţi vedea de ce e împotriva firii ca domnul Derviş să-şi exprime o opţiune care va decide soarta conducerii spitalului din Curtea de Argeş pe mai mulţi ani. Şi, ca să înţelegeţi că la noi totul pare să fie un perpetuu mişto, cel puţin din partea aleşilor locali, trebuie să vă povestesc discuţiile care s-au purtat pe margine acestui subiect la şedinţa la care s-a luat această măreaţă decizie, aceea ca domnul Derviş să fie preşedintele comisiei de soluţionare a contestaţiilor. Au fost câţiva consilieri care au zâmbit subţire în momentul în care s-a citit numele său în acest context. Domnul Nicolae Derviş, tolănit comod în fotoliul nou, de piele, plătit din taxele şi impozitele noastre, le-a spus colegilor – „Bă, am experienţă de mamoş!”. Ei bine, cu aşa oameni ne-am procopsit după alegeri şi pe aceştia trebuie să-i mai suportăm aproape doi ani.