Cum au votat consilierii locali o greşeală

26.000 de lei au fost alocaţi de la bugetul local pentru „achiziţionarea de produse alimentare care vor fi acordate unor categorii de persoane defavorizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă”, la şedinţa de la sfârşitul lunii noiembrie. Consilierii au frunzărit materialele pentru şedinţă, în cel mai fericit caz, sau nu au deschis dosarul deloc. Ori asta, ori nu ştiu aritmetică de clasa a doua, pentru că altfel nu se explică de ce au votat o hotărâre susţinută de un referat greşit.
În respectivul referat scrie „propunem să alocaţi suna de 26.000 de lei (…) pentru acordarea a 1300 de pachete la preţul maxim de 200 lei pachetul, inclusiv TVA”. Cum pachetele au conţinut câte o cutie de suc, vreo două portocale, trei bomboane şi cam atât, pentru copii, iar pentru bătrâni, în loc de suc au fost puse ulei şi orez, e greu de crezut că toate astea fac două milioane de lei vechi. În plus, dacă ar fi fost 200 de lei pachetul, suma totală ar fi trebuit să fie alta. „Precis a fost o greşeală de scriere. Sunt 20 de lei pentru un pachet, nu 200”, spune primarul Nicolae Diaconu. Şi totuşi, hotărârea a fost adoptată exact aşa cum scrie mai sus, şi nimeni nu a întrebat care e adevărul.
„Acesta este adevărul”, ne-a spus primarul, după ce i-am arătat noi greşeala din referat. „Oricum, o să suplimentăm suma, pentru că am făcut vreo 1500 de pachete, nu 1300, pentru că au venit mai mulţi copii la grădiniţă”, afirmă Diaconu.
„Angajaţii Primăriei, îmbrăcaţi în roşu toţi!”
Şi cu distribuirea cadourilor a ieşit un oarecare scandal. La şedinţa de Consiliu, Gheorghe Alecsei a cerut ca această acţiune să nu fie politizată, şi fiecare consilier să poată să participe. „Am văzut oameni îmbrăcaţi în roşu care au dus cadourile, asta înseamnă că Primăria are angajaţi noi, pentru că oamenii aceia nu lucrau la Primărie, din câte ştiu eu, ci erau consilieri locali”, spune Alecsei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email