Cum au spus străinii poveşti la Curtea de Argeş

La sfârşitul săptămânii trecute, Curtea de Argeş a găzduit o nouă întâlnire din cadrul proiectului Grundtvig „Common stories of Europe”, proiect care face parte din programul Life Long Learning, finanţat de Comisia Europeană.
Joi, în sala mare a primăriei s-au întâlnit reprezentanţi ai proiectului din Curtea de Argeş, Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, Letonia, Polonia, Republica Cehă, Italia şi Portugalia. Proiectul reprezintă o provocare educaţională pentru că, prin intermediul său, toţi participanţii vor învăţa să spună poveşti, unul dintre obiectivele proiectului fiind acela de a dobândi cunoştinţe, abilităţi şi competenţe în storytelling, au spus participanţii la întâlnire. Oaspeţii străini au fost întâmpinaţi la Primărie de viceprimarul Cristian Mitrofan, de directorul Muzeului, Ştefan Dumitrache şi de Simona Hirică, director al centrului de Cultură şi Arte
Pentru seara zilei de joi, pentru vineri şi sâmbătă gazdele au pregătit un program variat, Astfel, joi seara în curtea Mănăstirii Curtea de Argeş s-a desfăşurat Festivalul „Once Upon a Time”, unde un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” din municipiul nostru au pus în scenă o piesă de teatru inspirată din legenda Meşterului Manole. Vineri, participanţii au vizitat Cetatea de la Poienari, iar ziua de sâmbătă a fost rezervată propriilor poveşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email