Cum au devenit inutile detectoarele de radar

De curând, la sediul Poliţiei Curtea de Argeş a sosit o nouă maşină echipată cu cel mai modern tip de radar. Ceea ce puţini şoferi ştiu este faptul că noile aparate radar acţionează în regim de stand-by. Mai precis, camera video funcţionează tot timpul, fără a emite unde radar. În momentul în care poliţistul observă o maşină care pare să ruleze cu viteză peste limita legală, apasă butonul care porneşte emiţătorul radar, stabilind instantaneu viteza maşinii privite pe monitor. Pentru şoferul vizat, e deja prea târziu să calce frâna în momentul în care aude semnalul detectorului de radar pentru că a fost deja prins. De precizat că aparatul înregistrează pe hard-disk nu doar înregistrarea video din perioada în care poliţistul a ţinut acţionat butonul radarului, ci şi 30 de secunde înainte de acţionare şi 30 de secunde după ce poliţistul a luat mâna de pe buton.

Camera video filmează şi noaptea

O altă notate o constituie camerele video cu care sunt dotate dispozitivele radar. Acestea sunt mult mai performante şi au încorporate nu doar antenă radar, ci şi un dispozitiv GPS care menţionează cu exactitate unde a acţionat aparatul. În aceste condiţii, şoferii nu mai pot să susţină că viteza înregistrată de aparat era a maşinii de pe celălalt sens, pentru că noile camere au posibilitatea de a urmări separat fiecare sens de circulaţie. Mai mult decât atât, sunt dotate şi cu sistem de filmare în întuneric, astfel că poliţiştii vor putea să îi pândească pe cei care merg cu viteză, inclusiv noaptea.

Aer condiţionat pentru poliţişti

Un astfel de Logan este dotat cu motor de 1,5 dci de 85 CP, gemuri electrice, ABS şi aer condiţionat. Acum, poliţiştii care vor sta la pândă iarna nu vor mai îngheţa de frig, iar vara nu vor mai sta în căldură. Maşina este echipată cu sirenă, girofar, proiectoare şi difuzoare de 100 W, astfel încât şoferii din trafic nu vor mai putea să spună că n-au auzit când sunt fost somaţi să tragă pe dreapta. Loganul are în dotare etilotest, staţie de emisie-recepţie fixă şi mobilă, astfel încât un membru al echipajului să poată să discute cu colegul său din maşină, dar şi un set de cauciucuri de vară şi altul de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email