Cum au decurs alegerile la Curtea de Argeş


Ieri, argeşenii au votat din nou. Mai în silă, mai cu interes, mai cu pasiune, cetăţenii au ieşit din case la vot. La secţii nu au mai fost cozile imense de acum două săptămâni, dar discuţiile au fost cam la fel de aprige. Unii au votat pentru copii, alţii, pentru ei, iar o categorie, a tinerilor, a votat „la mişto”. Din păcate.
Dacă în primul tur al alegerilor argeşenii au aşteptat zeci de minute la coadă pentru a vota, de această dată lucrurile s-au desfăşurat normal. Cetăţenii care au venit să voteze erau chiar surprinşi de numărul mic de alegători. „Uite ce puţină lume este azi. S-a săurat lumea de ei. Au văzut la televizor cum s-au desfăşurat alegerile în primul tur şi cum s-au făcut foarte multe nereguli. Păi de ce să mai vină omul când vede atâta mizerie? Numai în campania asta câte lucruri s-au întâmplat”, spune Virgil T., în vârstă de 65 de ani.

„Data trecută am stat 30 de minute la coadă”

Oamenii care au venit ieri la urne s-au bucurat că nu trebuie să mai stea la coadă sau în aglomeraţie pentru a putea vota. „Dacă mai era coadă nu mai aşteptam. Data trecută am stat 30 de minute aici la secţie. Am auzit pe mulţi de la primul tur că nu vor mai veni şi a doua oară. Nu este bine că nu vine lumea la urne. Dacă vrem să schimbăm ceva pentru ţara asta trebuie să venim toţi”, spune Ion N., un alt alegător. Spre deosebire de acum două săptămâni, argeşenii au primit acum câte un singur buletin de vot, pe care figurau cei doi candidaţi în ordinea numărului de voturi valabil exprimate obţinute în turul întâi. Cele trei buletine de vot pe care le-au primit alegătorii data trecută au dat mari bătăi de cap, mai ales persoanelor în vârstă. „Mamă, acum e mai uşor. Data trecută m-a ajutat un domn de aici că nu ştiam cum să fac. Am primit multe hârtii. Nici nu voiam să mai merg. La vârsta mea nu mai aştept mare lucru”, spune Vasilica I., în vârstă de 80 de ani.

„Am votat la mişto”

Argeşenii care şi-au exprimat votul nu au aşteptări prea mari de la noul preşedinte al României. „Cu ce mă ajută domne pe mine că este Băsescu sau Geoană? Ce fac ei pentru mine? Noi trebuie să fim sprijiniţi aici pe plan local. Nu vine preşedintele să ne facă nouă dreptate. Pentru noi va fi la fel”, spune dezamăgit George S.. Alţii privesc cu optimism şi speră ca dacă nu ei, măcar copiii lor să aibă o şansă mai bună în viitor. „Nu ştiu dacă am votat azi pentru mine, cât pentru copilul meu. Eu am 45 de ani şi mari aşteptări nu mai am. Dar ce fac tinerii aceştia, copiii noştri? Pe ei nu îi ajută nimeni. Trebuie cu toţii să facem ceva pentru aceşti tineri. Pentru asta am veni azi la vot”, spune Nicuşor I.. Însă, din păcate, pe tinerii care abia au împlinit 18 ani, nu îi interesează prea mult rezultatul alegerilor. „Este a doua oară când votez, după ce am fost în primul tur. Atunci am votat mai mulţi prieteni la mişto, pentru că nu prea mă interesează. Nu ştiu ce vom face noi, ca tineri”, spune Marius, un tânăr alegător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email