Cum a tuşit Gabriel Nastea în Consiliul Local

Gabriel Nastea este şef la Spaţii Verzi, angajat al Serviciului Public de Gospodărire Comunală adică, şef al unei Asociaţii Sportive sau ceva de genul acesta, preşedinte al PNG Curtea de Argeş şi consilier local. O mulţime de funcţii are dl. Nastea, încât abia le mai poate duce.

La şedinţa Consiliului Local de săptămâna trecută, dl. Nastea a avut, pentru prima dată în cariera sa de ales local, o iniţiativă, în sensul că pe ordinea de zi a fost promovat un proiect de hotărâre de al său. Ce-i drept, a mai vorbit dl. Nastea, rareori, în Consiliu, părerile sale fiind cele ale majorităţii, dar de „boala”asta suferă mai mult de jumătate din aleşi, aşa că nu e nicio nenorocire. Să-i fie promovat proiectul pe ordinea de zi a şedinţei, asta e altceva, e un lucru demn de toată lauda, mai ales că sunt foarte multe proiecte ale altor consilieri locali care zac prin sertare, unele şi de ani buni. Ce a avut special cel al dlui. Gabriel Nastea, de a fost imediat pus în discuţie?! Ei, bine, nişte bani. Dl. Gabriel Nastea, salariat al Serviciului Public de Gospodărire, care nu e deloc în stare de incompatibilitate cu funcţia de consilier local, a cerut indemnizaţia de hrană pentru angajaţii primăriei şi serviciilor subordonate, printre care se numără şi Serviciul de Gospodărire.

Nu vreau să comentez aici oportunitatea acordării acestui drept al funcţionarilor publici şi restului personalului, banii au fost prevăzuţi deja în buget, dacă se dau sau nu e o decizie de pură legalitate, a spus secretarul primăriei juristul Radu Chirca. În pagina 5 citiţi un material pe această temă. Lefurile sunt mici în primărie şi fiecare leuţ contează. Altceva mi se pare foarte interesant. Pentru dl. Nastea, ca pentru toată lumea, de altfel, pielea e mai aproape decât cămaşa. Îl arde la buzunar faptul că nu li s-au dat, lui şi colegilor săi angajaţi ai primăriei, nişte bani prevăzuţi în contractul colectiv de muncă, astfel încât s-a decis brusc să facă ceva în vremelnica sa calitate de ales local. Nu se ştie dacă mai prinde un mandat în Consiliu, dar de la Serviciul Public speră, probabil, să iasă la pensie. Aşa a tuşit domnia sa în Consiliu, prima şi poate ultima dată.

Eu cred că avem nevoie să ne reprezinte în „parlamentul” local oameni care să se gândească mai întâi la noi, la nevoile noastre, ei să fie oarecum deasupra acestor mici şi jenante probleme. Consiliul Local ar trebui să fie compus din concetăţeni care să nu aibă grija zilei de mâine, să nu intenţioneze să scoată toată cheltuiala din campania electorală în cei patru ani de mandat, să nu vrea să îşi îmbogăţească prietenii sau partenerii de afaceri rapid, din funcţia pe care o deţin, să sperăm, doar patru ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email