Cum a fost sărbătorită prima zi de vară din acest an la Curtea de Argeş

Argeşenii au avut parte ieri de o zi însorită şi au ieşit la plimbare prin parcuri. În municipiul nostru termometrele arătau ieri, în timpul prânzului, aproximativ 20 de grade Celsius. După ce au tremurat din cauza gerului toată iarna, locuitorii municipiului au lăsat deoparte hainele groase şi au ieşit cu mic cu mare la o plimbare pe străzi sau pe la terase. Cei mai încântaţi au fost cei mici, care nu s-au lăsat până nu şi-au convins părinţii sau bunicii să îi ducă afară să se joace. „Am ieşit cu nepoţelul pe afară că e frumos şi cald. Anul acesta iarna s-a lungit foarte mult şi nu prea am reuşit să îl scot pe afară. S-a plictisit şi el, mititelul, doar în casă. Sper că am scăpat de frig şi zăpadă şi vom avea zile mai călduroase”, spune Elena Stroe, din municipiu. Parcurile din Curtea de Argeş au răsunat de ţipetele de bucurie ale copiilor care s-au jucat sau s-au dat în leagăne.
Parcurile – locurile preferate de copii
Pe bulevard, bunicii îşi plimbau nepoţii, iar trotuarele erau pline cu cărucioare cu bebeluşi. În parcul din faţa Casei de Cultură „George Topârceanu” erau ieri foarte mulţi copii. Prichindeii se dădeau în leagăn, se alergau şi se plimbau cu bicicletele. „Am zis să ieşim şi noi un pic la soare. Este foarte cald afară şi am ieşit cu fetiţa în parc. Este păcat să nu profităm de timpul frumos. L-am luat pe băieţel de la grădiniţă de aici din apropiere şi nu am scăpat de ele până nu l-am adus în parc. A văzut ceilalţi copii şi trebuia să îl duc şi pe el”, spune Paula Manea, o tânără mămică.
Şi în parcul din zona Terasei 1 Mai copiii se jucau şi alergau prin parc, în timp ce bunicii se întreceau la o partidă da table. „Jucăm o tablă să mai treacă timpul şi avem grijă şi de nepoţi care se joacă aici în parc. E o vreme frumoasă şi e păcat să stăm acasă. Ne mai întâlnim să mai discutăm de diferite lucruri”, spune nea Mihai, în timp ce arunca cu zarurile. Îmbrăcaţi foarte lejer, cu un tricou şi un pulover, cei mai îndrăzneţi chiar la mânecă scurtă, argeşenii s-au bucurat de vremea frumoasă. „A fost o iarnă grea şi am aşteptat cu sufletul la gură să vină primăvara. Acum mai ieşim şi noi la o plimbare, nu mai stăm în casă toată ziua. Ar fi bine să ţină aşa mai mult timp. Acum parcă avem şi noi chef de viaţă”, spune Alex, un elev argeşean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email