Cum a fost sărbătorită Ziua Națională la Curtea de Argeș

Manifestările dedicate Zilei Naționale au adus joi sute de oameni, mari și mici, pe platoul din fața Bisericii Domnești de la Curtea de Argeș. În ciuda ninsorii care începuse să cadă și a frigului pătrunzător, cu toții au stat până la sfârșit, au aplaudat și au asistat la decernări de diplome și la defilarea gărzii de onoare.

La ora 11.00  a avut loc o prezentare de tehnică și armament specifică Vânătorilor de Munte, Poliției, Jandarmeriei și I.G.S.U., la ora 13.00  prezentarea onorului oficialităților și trecerea în revistă a gărzii de onoare, apoi intonarea Imnului Național al României, oficierea serviciului religios, alocuțiunea primarului municipiului Curtea de Argeș, depuneri de coroane și jerbe de flori.

Comandantul Batalionului 33 Vânători de Munte , lt. col. Costinel Popa, a înmânat premii și diplome.” Este ziua în care îmi doresc să privim  împreună spre viitor, să depășim ura și dezbinarea, să ne mândrim cu sângele de român, să fim mai buni, mai uniți, și să respectăm valorile și tradițiile pentru care strămoșii noștri au luptat”, le-a spus primarul Constantin Panțurescu celor prezenți. Primarul a acordat premii de excelență  instituțiilor de apărare, ordine publică și siguranță națională din garnizoana Curtea de Argeș  – UM 01042, Detașamentul de Jandarmi Curtea de Argeș, Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș, Poliției Municipale, Filialei Județene Argeș ”Posada” a Cadrelor Militare în Rezervă și în retragere Curtea de Argeș.

După ceremonii a avut loc  defilarea gărzii de onoare constituite cu ocazia Zilei Naționale și a tehnicii de luptă. Seara a fost aprins  iluminatul de sărbători, iar parcul San Nicoară, locul unde a fost amplasat și bradul de Crăciun, a fost plin de copii și de părinți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email