Culmea tupeului – maşini la vânzare pe trotuar

De o lungă perioadă de timp, Bulevardul Basarabilor din municipiul nostru este ocupat de zeci de maşini scoase la vânzare. Proprietarii le cumpără din străinătate, iar apoi le lasă în locurile de parcare, în cele mai aglomerate zone, pentru a fi cât mai vizibile pentru potenţialii cumpărători.
„Sunt oameni care caută 10 minute un loc de parcare”
Cei care trec pentru prima dată pe Bulevardul Basarabilor ar putea jura că în municipiul nostru sunt numai oameni care vor să-şi vândă maşinile. Mai toate au anunţuri de vânzare în geam, iar aproape toată lumea ştie că zona a devenit un adevărat talcioc pentru maşini. Astfel, cu numere străine, numere roşii sau chiar înmatriculate, zeci de autoturisme ocupă cea mai mare parte din locurile de parcare existente. Atât celor care locuiesc în zonă, cât şi celor care se află doar în trecere, nu le convine faptul că nu prea mai au locuri de parcare, însă s-au resemnat cu gândul că această problemă nu are rezolvare, la fel ca multe altele din Curtea de Argeş. „Problema deja este una veche. Nu înţeleg de ce nu se poate face nimic în acest sens. Sunt oameni care caută 10 minute un loc de parcare şi alţii le ţin ocupate cu săptămânile. Dacă aici, în centrul oraşului, nu se face ordine, ce să mai vorbim de alte zone”, spune Nicolae N., din Curtea de Argeş.
Dacă până acum doar şoferii se confruntau cu probleme din cauza autoturismelor second-hand de vânzare, atunci când căutau un loc de parcare, acum a venit şi rândul pietonilor. De câteva zile, se pare că o maşină second-hand de vânzare a fost „uitată” de proprietar chiar pe trotuar, spre nemulţumirea argeşenilor. Plin de tupeu, proprietarul nu a ţinut cont că blochează accesul oamenilor şi ocupat jumătate de trotuar, probabil convins de faptul că nu i se poate întâmpla nimic şi nu poate primi nici măcar o sancţiune. „Este bătaie de joc la adresa noastră. Nu era de ajuns că aceste maşini au ocupat toată strada, acum le parchează şi pe trotuar. Să le fie ruşine celor care fac asta, dar şi celor care nu iau măsuri. Să le dea amenzi, să le ridice maşina, pentru că în acest ritm nu vom mai avea pe unde să mergem”, spune un alt bărbat. „Ieşim în fiecare zi cu copiii în cărucior la plimbare şi trebuie să facem slalom printre maşini chiar şi pe trotuar. Alţii blochează rampa de acces pe trotuar şi ne chinuim cu căruciorul în braţe să trecem. Este haos aici”, spune o tânără mămică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email