Culmea salubrizării stradale la Curtea de Argeş. Un lucrător foloseşte 40 de mături de nuiele pe lună

La Curtea de Argeş Societatea de Salubrizare Publică Urbană a solicitat, iar Consiliul Local a aprobat, majorarea tarifelor pentru activitatea de salubrizare stradală manuală şi mecanizată. Până la modificare, tariful era de 0,023 lei metrul pătrat, fără TVA, pentru salubrizarea manuală, şi 0,027 lei metrul pătrat, fără TVA, salubrizarea stradală mecanizată. După majorare, tarifele sunt de 0,037 lei pentru un metru de stradă salubrizată manual, şi 0,036 pentru salubrizarea mecanizată. Tarifele nu includ TVA.

Societatea de Salubrizare a prezentat memorii justificative bine documentate pentru creşterea tarifelor, principalele argumente fiind majorarea salariului minim pe care îl primesc cei mai mulţi dintre angajaţii societăţii, majorarea preţurilor la combustibili, etc.

Totuşi, unele cifre par cel puţin ciudate. La cheltuielile materiale făcute pentru salubrizarea manuală scrie că fiecare salariat foloseşte  40 de mături pe lună, adică o mătură de nuiele, cea care este, din păcate, principala sculă a unui muncitor de la Salubritate, nu ajunge pentru o zi întreagă de măturat. Ar trebui ca fiecare măturător să aibă asupra sa zilnic cam două mături, iar pe una dintre ele să o strice în câteva ore. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email