Cui aduc voturi eroii morţi

Cunoaşteţi vreun erou din Curtea de Argeş, care şi-a dat viaţa pentru ţară? Aţi auzit vreun nume rostit, în afara celui mai recent decedat, Aurel Marcu? Sunt convinsă că cei mai mulţi dintre dumneavoastră nici măcar nu ştiţi când se serbează Ziua Eroilor. Şi nici nu este de condamnat. Această mare sărbătoare nu mai este de mult dedicată, într-adevăr eroilor noştri.
Este doar o altă zi aducătoare de voturi. Autorităţile ar fi în stare să serbeze Ziua Eroilor de câte ori sunt alegeri pe an. Mi s-a făcut greaţă să văd conducătorii noştri locali cum se ţin cu mâinile de o colivă, în timp ce preotul cântă Veşnica Pomenire. Este evident că vipurile se gândeau la cu totul altceva, iar despre pomenire… ce să mai vorbim? Şi-au imaginat vreodată eroii noştri că vor fi pomeniţi de nişte ajunşi, care nici măcar nu-i cunosc? De asemenea, aţi văzut vreo rudă de-a celor morţi pentru patrie să facă paradă la Ziua Eroilor?
Coroane pe banii publici şi costume apretate. Televiziuni şi cuvinte frumoase.
Este doar un alt eveniment electoral. Eroii noştri nu au murit degeaba. Ţara le este recunoscătoare. Mai ales conducătorii ei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email