Cu o investiţie de 30.000 de euro, pierderile Aquaterm s-ar reduce la jumătate

Societatea Aquaterm are pierderi mari în reţea, din cauza vechimii conductelor şi a altor probleme. „Pompele electrice de la staţia de tratare a apei sunt din 1973. La acea staţie s-au făcut investiţii doar la laborator”, spune directorul Aquaterm, Gabriel Nastea.

Pierderile sunt foarte mari, şi depăşesc cu mult procentul admis de  20%. Chiar şi Gabriel Nastea s-a ferit să spună o cifră, rămânând la un vag „foarte mari”. Şi totuşi, pare să existe o soluţie. „Cu o investiţie de 30.000 de euro pierderile s-ar putea reduce cu peste 40% ”, le-a spus Nastea membrilor Adunării Generale a Acţionarilor la ultima întrunire. Cum Aquaterm este societatea Consiliului Local, investiţiile trebuie făcute de acesta, iar în ultimii doi ani niciun leu pentru investiţii nu a primit societatea care furnizează utilităţile de la administraţia locală.

Aquaterm funcţionează ilegal acum, pentru că nu are licenţa necesară pentru apă canal. Ca să o primească, ar avea nevoie de delegarea directă a gestiunii serviciului public de apă canal, dar acest lucru nu pare să se întâmple. Administraţia locală e hotărâtă să delege gestiunea serviciului unei societăţi din Constanţa, RAJA, care este cel mai mare operator regional din ţară şi care a promis investiţii de milioane de euro din fonduri europene în infrastructura de apă canal de la Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email