Cu o investiţie de 30.000 de euro, pierderile Aquaterm s-ar reduce la jumătate

Societatea Aquaterm are pierderi mari în reţea, din cauza vechimii conductelor şi a altor probleme. „Pompele electrice de la staţia de tratare a apei sunt din 1973. La acea staţie s-au făcut investiţii doar la laborator”, spune directorul Aquaterm, Gabriel Nastea.

Pierderile sunt foarte mari, şi depăşesc cu mult procentul admis de  20%. Chiar şi Gabriel Nastea s-a ferit să spună o cifră, rămânând la un vag „foarte mari”. Şi totuşi, pare să existe o soluţie. „Cu o investiţie de 30.000 de euro pierderile s-ar putea reduce cu peste 40% ”, le-a spus Nastea membrilor Adunării Generale a Acţionarilor la ultima întrunire. Cum Aquaterm este societatea Consiliului Local, investiţiile trebuie făcute de acesta, iar în ultimii doi ani niciun leu pentru investiţii nu a primit societatea care furnizează utilităţile de la administraţia locală.

Aquaterm funcţionează ilegal acum, pentru că nu are licenţa necesară pentru apă canal. Ca să o primească, ar avea nevoie de delegarea directă a gestiunii serviciului public de apă canal, dar acest lucru nu pare să se întâmple. Administraţia locală e hotărâtă să delege gestiunea serviciului unei societăţi din Constanţa, RAJA, care este cel mai mare operator regional din ţară şi care a promis investiţii de milioane de euro din fonduri europene în infrastructura de apă canal de la Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email