Cu ce se ocupă Societatea de Salubritate când nu poate mătura trotuarele

SC Salubritate Publică Urbană SRL, societate a Consiliului Local, se ocupă în principal de curățenia în oraș. Curăță trortarele, spațiile verzi, etc. Anul trecut și anul  acesta, activitatea pare să se fi înjumătățit, de când trotuarele au fost sparte iar pavelele vechi au fost înlocuite cu unele de granit. Cum înainte de a fi montate pavelele, trotuarele au fost sparte și conductele de apă au fost schimbate, a durat destul de mult de la săparea trotuarelor până când granitul a fost pus. Evident, în această perioadă SPU nu a măturat niciun metru de trotuar, că nu putea să curețe ulițele în care se transformaseră trotuarele.

Și totuși, bugetul de anul acesta al SPU este puțin mai mare față de anul trecut, potrivit directorului societății, Cătălin Nastea.”Am prevăzut 70 mii lei doar pentru combustibil. De asemenea s-a prins  o sumă pentru coșuri de gunoi pe Bulevard. Nu sunt mari diferențe față de anul trecut, iar numărul de personal este același”, a declarat Nastea.

Consilierul local Dan Petrescu a spus că a văzut foarte mulți salariați la schimbul trei. “Când străzile sunt în halul asta, ce ați măturat?”, l-a întrebat acesta pe Cătălin Nastea, iar directorul i-a răspuns că ”am măturat pe unde s-a putut și s-au golit coșurile de gunoi”.

Cinci dintre salariații Societății de Salubritate lucrează în schimbul de noapte, și curăță străzile. În urmă cu câteva săptămâni directorul Nastea i-a sancționat pentru că nu erau la muncă, a precizat Cătălin Nastea la schimbul de noapte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email