Cu ce se ocupă noul viceprimar

Noul viceprimar al municipiului Curtea de Argeş este Ştefan Dumitrache. Şedinţa de Consiliu Local la care a fost ales a avut  loc vineri, 20 noiembrie. “Am intrat în pâine, cum se spune, de luni, dar nu am stat prea mult în birou. Nu am semnat încă niciun act, pentru că nu a  fost nevoie”, spune Ştefan Dumitrache. Nu a schimbat nimic  în biroul pe care l-a eliberat fostul vice Gabriel Jubleanu, şi nici nu crede că va schimba ceva radical. “Nu am adus obiecte personale, am lăsat totul aşa cum e”, adaugă acesta.

În schimb, spune că a fost pe la serviciile publice, să vadă cum stau lucrurile pe acolo, deşi cam ştie cum stau, pentru că a fost consilier local 20 de ani, şi a auzit plângeri nenumărate la adresa unora dintre şefii serviciilor publice (Serviciul Public de Gospodărie Comunală, Serviciul Public Pieţe, Târguri şi Oboare).

Principalele atribuţii

Conform legii, viceprimarul este subordonat primarului și, în situațiile prevăzute de lege, înlocuitorul de drept al acestuia, situație în care exercită, în numele primarului, atribuțiile ce îi revin acestuia.

Pe durata exercitării mandatului, viceprimarul își păstrează statutul de consilier local, fără a beneficia de indemnizația aferentă acestui statut. De drept, viceprimarul se ocupă de serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă, de departamentul administrativ şi de cabinetele şcolare, dar primarul poate delega o parte din atribuțiile sale viceprimarului. Gabriel Jubleanu nu a avut însă alte atribuţii în afara celor de mai sus, şi rămâne de văzut dacă Ştefan Dumitrache va obţine şi altele.

Interesant este că la alegerile locale din 2016 şi numele lui Dumitrache a fost vehiculat drept  candidat pentru postul de viceprimar, dar nu a ajuns la vot, Jubleanu fiind preferat atunci de PSD. Acum, Gabriel Jubleanu a fost scos de pe lista consilierilor locali şi a pierdut şi contestaţia pe care a făcut-o pentru asta la comisia judeţeană de etică a PSD.

Averea

Ştefan Dumitrache nu este ceea ce se înţelege printr-un om bogat. Declaraţia sa de avere nu a  suferit modificări spectaculoase în ultimii ani. S-au mai adăugat câte o maşină moştenotă sau un apartament, de asemenea primit moştenire, sau câte un credit achitat ori altul nou făcut.

Astfel, potrovit ultimei declaraţii de avere publicate pe portalul Primăriei, Dumitrache are patru terenuri, dintre care două în Curtea de Argeş în suprafaţă de 17.900 mp şi 800 mp, altul la Băiculeşti, în suprafaţă de 750 mp şim unul moştenit în 2017. De asemenea, consilierul local are două apartamente, unul în Râmnicu Vâlcea, cumpărat în anul 2000 şi altul moştenit în 2017. Potrivit declaraţiei de avere acesta are patru autoturisme, trei cumpărate şi unul moştenit. A luat un credit anul acesta, în valoare de 50.000, nu se ştie ce monedă, scadent în 2023 A câştigat din indemnizaţia de consilier local 7.768 lei, iar din salariul de manager la Muzeul Municipal încă 57.0566.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email