La Curtea de Argeş aproape 80 de persoane beneficiază de Legea privind asigurarea venitului minim garantat. Conform acesteia, beneficiarii trebuie să presteze un număr de ore de muncă în folosul comunităţii, iar la Curtea de Argeş acest lucru se întâmplă sub supravegherea şi la îndrumarea Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC) care un angajat care se ocupă doar de formaţia beneficiarilor venitului minim. Aceştia au un program clar de lucrări pe care trebuie să le facă, program inclus în cel al Serviciului de Gospodărie.
Astfel, asistaţii social din municipiu lucrează pe tot parcursul anului, dacă e să ne luăm după programul întocmit de SPGC pentru ei. În ianuarie trebuie să cureţe zăpada din parcuri, de pe alei, în februarie „degajează zăpada de pe alei” şi încarcă în remorci resturi vegetale, în martie încarcă în remorcă resturi vegetale şi scot din pepinieră gard viu şi arbuşti, în aprilie „mobilizează solul”, sapă şanţuri şi scot gard viu din pepinieră, în mai „mobilizează solul din rondurile de flori”, în iunie strâng, greblează resturi vegetale şi le încarcă în remorcă, în iulie scot flori din pepinieră şi le replantează, în august strâng resturi vegetale cu grebla şi le încarcă în remorcă, în septembrie strâng resturi vegetale şi le încarcă în remorcă, în octombrie greblează frunzele prin parcuri, în noiembrie greblează frunzele iar în decembrie degajează zăpada de pe aleile din parcuri.
SPGC are 100 de angajaţi, cu puţin mai mult decât cei 80 de beneficiari ai venitului minim garantat. Sigur, aceştia din urmă nu sunt muncitori calificaţi, ca angajaţii SPGC, dar probabil că ceva mai multe lucruri ar putea face, totuşi.