Cu ce s-a ocupat Serviciul Public anul trecut

Serviciul Public de Gospo­dărire Comunală (SPGC) iese la raport în faţa şefului, Consiliul Local, cel puţin odată pe an. La fel i s-a cerut şi Serviciului Public celălalt, Pieţe, târguri şi Oboare, numai că directorul acestuia din urmă nu se prea conformează. În sfârşit, directorul SPGC, Ioan Ghiţă, consilier local la rândul său, le-a dat raportul colegilor şi totodată şefilor săi din Consiliu, la ultima şedinţă, de la sfârşitul lunii martie. Raportul de activitate pe anul trecut al Serviciului Public seamănă izbitor cu cel pe anul 2008, şi cu cel pe 2007, pentru că, în mare, lucrările sunt aceleaşi, mai ales la anumite capitole, cum sunt „sector spaţii verzi”, sau „salubritate”.

832 de tone de balast pe strada Tarniţa

În total, SPGC a făcut „lucrări de balastări la străzi cu amestec de piatră de calcar – 5548 tone”. Pe străzi, situaţia se prezintă astfel – pe Tarniţa, angajaţii Serviciului au pus 832 de tone de material, pe Valea Doamnei 567 tone, pe strada Oborului 17 tone, pe Buşaga 268 tone, pe strada Uliţa Poştei 148 tone, pe Râmnicu Vâlcea 110 tone, pe strada Păltiniş 226 tone, în curtea primăriei 8 tone, iar în târgul second hand, la stadion, 80 de tone de amestec piatră de calcar. Chiar şi pe strada Barajului gospodarii Serviciului Public au pus 5 tone de material. Dacă locuiţi pe una dintre aceste străzi, ştiţi foarte bine ce s-a pus sau ce nu s-a pus, pentru că altfel nu poate fi controlat.

47 de bănci noi

La capitolul „alte lucrări”, directorul Serviciului Public de Gospodărire Comunală a trecut refaceri de marcaje rutiere – 232 metri pătraţi, „vopsit, asamblat şi montat bănci de odihnă – 47 de bucăţi”, vopsit balustrade la poduri – 320 metri pătraţi, vopsit stâlpişori delimitare trotuar – 567 bucăţi, etc.
Cam subţire activitatea acestui sector, sau cel puţin aşa au apreciat unii dintre consilierii locali materialul prezentat. În numerele viitoare ale ziarului nostru veţi afla despre munca intensă depusă şi de alte „departamente” ale SPGC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email