Cu ce s-a ocupat consilierul local Ionel Păunescu în prima jumătate a mandatului

Legea e foarte clară – aleşii locali, dar nu numai ei, trebuie să depună periodic rapoarte de activitate. Dintre toţi cei 19 consilieri locali de la Curtea de Argeş s-au achitat de această obligaţie doar doi, Ion Şerban şi Ionel Păunescu.

Săptămâna trecută, Ionel Păunescu, ales pe listele Alianţei Pentru Argeş şi Muscel, aflat  la primul mandat, preşedinte al Comisiei de Specialitate, Învăţământ, Sănătate şi Familie, Muncă şi Protecţie Socială, Protecţia Copilului, Cultură şi Arte, a depus raportul de activitate pentru perioada 2016 – 2018. El spune că a participat la toate şedinţele comisiei, unde a dezbătut alături de colegi materialele supuse avizării, şi la aproape toate şedinţele Consiliului Local.

Am adus la cunostintă primarului, consilierilor locali, şefilor de birouri şi de instituţii subordonate CL (şi societăţilor), diferite probleme cu care ne confruntăm şi se confruntă locuitorii oraşului, probleme sesizate de locuitori, de turiştii aflaţi în vizită sau în tranzit prin oraşul nostru, probleme sesizate de diferite persoane în cadrul audienţelor pe care le-am desfăşurat împreunä cu colegii consilieri Şerban Ion şi Marius Deaconu”, potrivit consilierului local.

Am atras atenţia asupra problemelor!”

Ionel Păunescu mai scrie în raportul său – „Am atras atenţia asupra modului în care îngrijim parcurile şi spațiile verzi din oraş, asupra modului în care ar trebui să economisim şi să cheltuim banul public, asupra calităţii lucrărilor executate în folosul comunităţii, asupra întârzierilor unor lucrări urgente şi benefice pentru societate şi comunitate, asupra modului în care câţiva şefi de servicii ai oraşului îşi îndeplinesc  atribuţiile de serviciu, asupra modului în care unii cetăţeni înţeleg că gunoiul nu trebuie aruncat oriunde şi asupra modului în care departamentul mediu din cadrul Primăriei îşi face treaba, asupra aspectului urbanistic al oraşului (precar în unele zone), asupra curăţeniei din oraş, asupra faptului că se voia vândută ultima centrală termică a oraşului (acolo dI. primar a demarat şi finalizat proiectul pentru înființarea unei săli de gimnastică pentru  elevii Şcolii Generale Regina Maria), şi am adus, atât cât am putut şi m-am priceput, propuneri şi idei pentru rezolvarea tuturor acestor probleme şi multe altele cu care ne confruntăm”.

Păunescu mai spune că multe dintre problemele sesizate au fost rezolvate printr-o comunicare corectă şi cinstită” cu primarul, iar cele rămase vor fi rezolvate până la finalul mandatului.

Am apreciat şi am aprobat în CL toate iniţiativele executivului în ceea ce priveşte întreţinerea şcolilor, a spitalului, a infrastructurii rutiere, a parcurilor, a siguranţei cetăţeanului şi am propus şi susţin în viitor o mai mare preocupare asupra dezvoltării şi modernizării de baze sportive şi de agrement, asupra întreţinerii şi protejării monumentelor şi obiectivelor turistice din oraş, asupra modernizării şi dezvoltării oraşului nostru”, se mai arată în raport.

Ionel Păunescu se declară satisfăcut şi mulţumit” de activitatea Serviciului Public de Gospodărie Comunală condus de Ioan Ghiţă şi mâhnit” de faptul că SC Aquaterm se afundă din ce în ce mai mult”. Consilierul local mai spune că a semnalat public” tot timpul problemele cu care se confruntä societatea” şi speră că după înfiinţarea consiliului de administraţie lucrurile se vor îmbunătăţi” iar problemele societăţii se vor rezolva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email