Cu ajutorul unei “chichiţe” legale, la Curtea de Argeş funcţionarii publici primesc sporuri salariale

După ce, la începutul lunii mai, aleşii locali au aprobat acordarea unei indemnizaţii de hrană pentru toţi angajaţii sistemului public subordonat Primăriei şi Consiliului Local, la ultima şedinţă consilierii au aprobat şi acordarea unor suplimente salariale pentru toate funcţiile publice locale. În timp ce în restul ţării bugetarii se tem că vor primi salarii mai mici cu 25%, funcţionarii publici din Curtea de Argeş vor beneficia până la sfârşitul acestui an de un spor salarial de 10%. Uite aşa, scăderea de 25% va fi suportată la Curtea de Argeş, ca în multe localităţi din ţară, de cadrele didactice şi de ceeilalţi bugetari care nu sunt funcţionari publici În plus, în urmă cu vreo lună, tot consilierii locali au aprobat şi acordarea alocaţiei de hrană pentru angajaţii instituţiei, alocaţia a cărei valoare este de 10 lei pe zi.

Şerban: Este imoral!

În momentul în care primarul a explicat consilierilor proiectul de hotărâre, Ion Şerban a luat foc. “Este imoral să faceţi asta! Mai ales în condiţiile în care peste tot se taie din salarii. De un an de zile acordăm numai sporuri şi indemnizaţii şi alte facilităţi! Dar dacă consideraţi că muncesc foarte mult oamenii din Primărie şi trebuie să-i răsplătiţi, atunci să le daţi mai mulţi bani…”, a spus ironic Şerban. “Ai vrea ca oamenii să vină la muncă gratis? Având în vedere reducerile salariale anunţate, eu consider absolut necesare aceste sporuri, care oricum se vor aplica doar până la sfârşitul anului 2010”, a fost replica venită din partea consilierului Ştefan Dumitrache.

„Guvernul taie 25%, noi le dăm înapoi 10%”

 În ciuda discuţiilor prelungite, consilierii au aprobat cu 12 voturi pentru proiectul de hotărâre. Împotrivă a fost liberalul Nicolae Derviş care a explicat că nu poate fi de acord cu o asemenea măsură într-o perioadă atât de grea, iar consilierii Costel Stan, Gheorghe Alecsei şi Ion Şerban au preferat să se abţină. “Salariile funcţionarilor sunt şi aşa mici şi dacă le vor fi reduse salariile, nu se vor mai alege cu mai nimic. Guvernul taie 25% iar noi am reuşit să le dăm înapoi 10%. Am reuşit să găsim această chichiţă legală, pentru a le da înapoi o parte din banii ce le vor fi luaţi”, a explicat primarul Nicolae Diaconu. Gheorghe Alecsei, preşedintele comisiei buget – finanţe din  cadrul Consiliului Local, a întrebat, retoric deesigur, de ce această Ordonanţă, apărută la începutul anului, nu a fost aprobată până acum, ca să nu mai exisre asemenea discuţii. Prefectul a anunţat, însă, că va ataca hotărîrea în contencios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email