Cronica unui eşec! Înfrângerea care aduce promovarea!!!


Peste 700 de spectatori, care au înfruntat o ploaie mocănească, jucătorii, antrenorii şi conducerea Interului au sperat că vor sărbători după acest meci o promovare glorioasă în prima ligă a fotbalului românesc. Dar echipa pregătită de Ştefan Stoica a jucat prost şi a pierdut mai mult decât surprinzător în faţa celor de la F.C. Bihor cu 1 – 2. Dar cum la barza chioară face Dumnezeu cuib, F.C. Internaţional a promovat totuşi după această etapă datorită meciului egal dintre CSM Rm. Vâlcea şi CSM Tg. Mureş (1 – 1) la Vâlcea!!! Supărată pentru evoluţia echipei şi mai ales pentru rezultat, conducerea clubului F.C. Internaţional a amânat petrecerea pentru promovare… Buchetele de flori pregătite pentru fiestă, şampania, cântecele şi bucuria promovării au fost amânate.

Un gol de senzaţie

Gândul că sunt ca şi promovaţi i-a făcut pe jucătorii Interului să intre pe teren plini de ei, neconectaţi la partidă, ca şi când victoria ar fi venit de la sine. Dar s-au înşelat amarnic, iar atunci când şi-au dat seama de pericol n-au mai putut face nimic. Stoianof a ratat în minutul 9 o mare ocazie de la numai trei metri, după care oaspeţii au prins curaj şi au ieşit pe contraatac de câte ori au avut ocazia. S-a jucat deschis, pe contre, iar în minutul 33 Roberto Ayza a reuşit un gol de senzaţie printr-o foarfecă dintr-un unghi greu de la 5-6 metri: 0 – 1.

Muştruluiţi la pauză

La pauză jucătorii Interului au fost muştruluiţi rău de Ştefan Stoica şi patronul Benone Lazăr, şi au intrat decişi să întoarcă soarte partidei. Poate ar fi reuşit dacă arbitrul Mugurel Drăgănescu ar fi dictat lovitură de la 11 metri în minutul 49 cînd Itu a fost faultat în careu de un fundaş al oaspeţilor. În minutul 66 jucătorii oaspeţi surprind pe contraatac, şi acelaşi Ayza mai înscrie odată reluând de la 4 metri o centrare a lui Opriceană: 0 – 2!

Bara din minutul 88…

După şase minute Interul reintră în joc. Fundaşul Muscă îl faultează pe Itu la numai câţiva metri de poartă, Drăgănescu dictează penalty, iar Frăsineanu îl transformă: 1 – 2. Vezan trimite milimetric pe lângă poartă un şut pe carescria 2 – 2, după care în faza următoare Pampea apără spectaculos şi eficace în faţa lui Dos Santos. În minutul 85 Ayza ratează cu poarta goală hattrikul, şi un 3 – 1 nemeritat după evoluţia jocului. Ultima ratare, una imensă, Itu a şutat în bară, iar mingea a rămas la 30 de centimetri de linia porţii, a fost în minutul 88.

Drăgănescu a arbitrat prost

Partida a fost arbitrată de Mugurel Drăgănescu din Breaza, despre care se spune că este „arbitrul de casă al Vasluiului”. Ca şi la alte meciuri, Drăgănescu a arbitrat slab, deciziile sale dezavantajând mai mult echipa gazdă. Drăgănescu a păcătuit neacordând câte un penalty fiecărei echipe, dar şi prin maniera în care a avantajat mai ales în repriza a doua F.C. Bihor. La ieşirea din teren după finalul partidei, Drăgănescu a fost fluierat şi huiduit de spectatorii Interului, care îndeobşte sunt corecţi şi foarte civilizaţi pe stadionul din Ştrand. Şi asta spune totul de felul în care Drgănescu a arbitrat.

  • Internaţional: Pampea – Bold (60 Kone), Chiricheş, Popa, A. Vlad (37 Constantinescu) – Matei ( 59 Bier), Ciucur, VEZAN, Frăsineanu – ITU, Stoianof. Antrenor Ştefan Stoica.
  • F.C. Bihor: P. Dumitru – Tîrcă ( 90+1 A. Adam), MUSCĂ, AMBRUŞ, D. Sânmărtean – Filip, Da Silva, OPRICEANĂ, Bucur ( 90+3 Şomodean) – AYZA, Dos Santos ( 86 Barna). Antrenor Zoltan Vig.

Golurile

0 – 1, min. 33: Ayza înscrie de la 6 metri din foarfecă pe spate.

0 – 2, min. 66: Ayza reia de la 4 metri centrarea lui Dos Santos

1 – 2, min. 72: Frăsineanu transformă penaltyul acordat pentru faultul lui Muscă la Stoianof.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email