Cronica anului trecut la Curtea de Argeş (II)

Anul care s-a încheiat a fost unul  plin de evenimente la Curtea de Argeş, începând chiar din ianuarie. Cu momente plăcute şi cu altele mai puţin plăcute, 2019 a fost unul tumultuos în municipiul nostru.Vă invităm să citiţi mai jos o cronică a anului trecut la Curtea de Argeş, aşa cum a fost el reflectat de ziarul nostru şi nu numai. Astăzi, lunile aprilie, mai iunie.

APRILIE – Cupa Presei la Tir, organizată de Batalionul de Vânători de munte

Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” a organizat, în luna aprilie 2019, la poligonul de la Valea Iaşului, a treia ediţie a Cupei Presei la Tir, cu ocazia sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre Române. Jurnaliştii din presa locală au demonstrat şi de data aceasta că se descurcă bine indiferent de armă – scrisul, radioul, televiziunea ori … puşca.

Într-o atmosferă destinsă, în care gazde au fost ofiţerii şi subofiţerii Batalionului 33 Vânători de Munte conduşi de lt.col. Antonio Daniel Alexe, comandantul unităţii militare, jurnaliştii şi oamenii de afaceri au tras cu arma şi au discutat prieteneşte despre soldaţi, misiunile lor şi despre oraşul în care trăiesc cu toţii.

La final au fost premiaţi cei care au tras mai bine, iar ziarul Interes Argeşean a fost, ca de fiecare dată, în top prin reprezentanţii săi. Colega noastră Gina Grigorescu s-a dovedit a fi cea mai bună, a obţinut cele mai multe puncte şi s-a clasat pe primul loc.

MAI – A fost adoptat bugetul  municipiului pe 2019, cu venituri de 63.333.630 lei

Bugetul municipiului Curtea de Argeş pe 2019 a fost adoptat la sfârşitul lunii aprilie, la şedinţa Consiliului Local. Veniturile totale prevăzute se ridicau la 63.333.630 lei, din care venituri proprii  (impozite şi taxe pe proprietate, venituri din capital, venituri din proprietate, cote defalcate din impozitul pe venit) au fost de 32.530.000 lei.

Primăria avea la dispoziţie 61.425.000 lei pentru salarii, spital, servicii sănătate publice, Muzeu, Centrul de Cultură, baze sportive, iluminat public, salubrizare, canalizarea şi tratarea apelor, ecarisaj, etc.

Serviciul Public de Gospodărie Comunală primea suma de 8.270.000 lei, din care salarii 4.660.000 lei, celălalt serviciu public, Pieţe, Târguri şi Oboare, 760.000 de lei, din care 571.000 de lei cheltuieli cu salariile, iar Direcţie de Asistenţă Socială 8.875.700 lei, din care 4.554.000 lei erau salariile.

Hidroelectrica anunţa a treia licitație pentru retehnologizarea hidrocentralei Vidraru

 Hidroelectrica  a anunțat pe sistemul electronic de achiziții publice a treia licitație pentru contractul de lucrări “Retehnologizare AHE Vidraru” tot în luna mai. Retehnologizarea implică în principal derularea delucrari de montaj pentru întreg ansamblul de echipamente, lucrări de construcții la construcțiile hidrotehnice existente (Baraj, derivația sub presiune, centrală, bloc tehnic, galeria de fugă) în vederea consolidării acestora , lucrări de reparații a structurii de rezistentă, construire depozit pentru deșeuri și materiale refolosibile și de refacere a instalațiilor electrice, sanitare, de ventilație și PSI, lucrări de arhitectură în Centrală (refacere pardoseli și finisaje în spațiile tehnologice, recompartimentari spații) și Blocul tehnic (amenajare cameră de comandă), etc.

 Valoarea totală estimată a contractului este de 82.151.039 de euro, iar ofertele s-au depus până pe 3 iunie. Ultimele două licitații au fost anulate de Hidroelectrica  pentru că „au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”, potrivit sistemului electronic de achiziții publice. Nici până astăzi însă nu a fost anunţat câştigătorul licitaţiei din mai 2019.

50 de ani de la înfiinţarea Batalionului 33 Vânători de Munte POSADA

Pe 1 iunie 1969 s-a înfiinţat Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”, subordonat Brigăzii 4 Vânători de Munte „Posada”, dislocat în oraşul Curtea de Argeş, iar la 20 octombrie 1969 i s-a înmânat drapelul de luptă. Acum, Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” face parte din elita armatei României fiind structură pusă la dispoziţia NATO/UE încă din anul 2006, şi având la activ o misiune în teatrul de operaţii Irak (2005) şi 3 misiuni în teatrul de operaţii Afganistan (2007,2010,2012).

Pe 25 mai 2019 Batalionul a sărbătorit 50 de ani de existenţă şi a marcat evenimentul printr-o serie de manifestări.

IUNIE – Rezultatele finale ale votului la europarlamentare la Curtea de Argeş

La Curtea de Argeş, la alegerile europarlamentare care au avut loc pe 26 mai, PSD s-a clasat pe primul loc, dar a obţinut aproape jumătate din scorul pe care l-a avut la ultimele alegeri. Iată cum s-a votat la Curtea de Argeş- PSD – 25,79%, PNL – 22,65%, USR PLUS – 20,95%, PRO ROMÂNIA – 12,38%, PMP – 7,05%, ALDE – 3,49%.

Licitaţia pentru „creşterea eficienţei energetice” a Spitalului a fost câştigată de o firmă din Braşov

Licitaţia pentru „Servicii de elaborare proiect tehnic de executie, inclusiv detalii de execuție si asistenta tehnica din partea proiectantului si lucrări construcții în cadrul proiectuluicu titlul „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal Curtea de Argeș” a fost anunţată iniţial pentru luna decembrie a 2018, dar cum nu s-a prezentat nimeni a fost reluată în ianuarie 2018, iar valoarea estimată a  fost de aproape 14 milioane de lei.

A fost o singură ofertă depusă, a unei asocieri de firme, S.C. TOP LINE CONSTRUCT SRL (Lider asociere) și S.C. PEGASUS ENGINEERING S.R.L. (Asociat). Din asociere fac parte o firmă italiană, RCM COSTRUZIONI SRL, ca terţ susţinător, dar şi AIR SERVICE DELTA S.R.L. şi ENERGO PREST COMPANY S.R.L. Lucrările vor costa 12.968.514.75 lei

În luna iunie 2019 a fost desemnat câştigătorul, asocierea de mai sus, iar contractul a fost semnat pentru suma de 12.968.514.75 lei. Acum se lucrează.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email