Cristian Mitrofan, candidatul PNL la Primărie – „Povestea apei murdare şi scumpe la Curtea de Argeş va înceta!”

Dragi argeşeni, ştiţi cu toţii ce fel de apă curge la robinetele din oraşul nostru. E murdară, de multe ori nu e, şi e şi scumpă. Noi, liberalii, am votat împotriva creșterii tarifului la apă-canal, dar cei de la PSD au votat în Consiliul Local scumpirea apei, că aşa au vrut ei.

Ştim care e povestea apei la Curtea de Argeş. Ştim că încă de pe vremea Regiei Gosarg am avut probleme de calitate şi cu avariile. Vă amintiţi de câte ori, de Paşti, vara, iarna şi, de fapt, tot timpul anului, au fost avarii, iar după ce începea să curgă apa la robinet trebuia să o lăsăm cu orele ca să nu mai fie murdară. Ştim toate acestea, eu le ştiu, dumneavoastră vi le aminţiţi. Au tot crescut preţurile în aceeaşi măsură în care a scăzut calitatea. Apa care curge pe străzi, şi pe care o plătim cu toţii, este un peisaj obişnuit la Curtea de Argeş, iar acest lucru trebuie să înceteze. Nu e normal ca în anul 2020 să fie case neracordate la reţeaua de apă canal. Nu se mai poate ca în cartiere întregi apa să nu aibă presiune, nu mai trebuie să ne temem la orice ploaie că oraşul va fi inundat, aşa cum se întâmplă acum, din cauza canalizării pluviale inexistente în multe zone ori subdimensionate în altele.

Lucrurile acestea trebuie să înceteze, şi vor înceta. Pentru că PNL, eu şi echipa mea, avem soluţii:

  • modernizarea urgentă a stației de epurare şi a sistemului de alimentare cu apă potabilă
  • schimbarea și înnoirea prizelor de apă din întreg orașul
  • regândirea stației de tratare de la Cerbureni: montare filtre rapide, filtre de carbon, pompe etajate cu rotație variabilă
  • implementarea sistemului de monitorizare SCADA, pentru a detecta avariile şi a opri pierderile
  • reabilitarea rezervoarelor de înmagazinare și punerea în funcțiune a celor deja existente pentru asigurarea rezervei de apă a orașului pentru perioadele când există avarii și se execută lucrări de intervenție în Curtea de Argeș.
  • asigurarea rezervei de apă în caz de incendiu prin punerea în funcțiune a rezervelor de stocare a apei
  • investirea într-o rețea sustenabilă pentru a deveni furnizori de apă potabilă pentru toate localitățile adiacente orașului nostru, inclusiv Pitești.
  • extinderea reţelei de distribuţie şi conectarea la apă curentă şi în zonele de la marginea orașului

Se poate și la Curtea de Argeș! Aveți încredere că putem face treabă pe parcursul a 4 ani de mandat, nu doar când bate campania electorală la ușă și pe repede înainte.

Cristian Mitrofan, candidatul PNL la Primăria Curtea de Argeş

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email