Cristian Libertatu a fost eliberat


Ieri, fostul director al OPC Muntenia, Cristian Libertatu, a fost eliberat din arest, după mai bine de trei luni de închisoare. Curtea de Apel Piteşti a admis eliberarea sa, însă nu şi pe a lui Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă. „Este o hotărâre definitivă, nu mai poate fi atacată. Am reuşit să obţinem judecarea sa în stare de libertate fără să fie disjuns dosarul”, ne-a declarat aseară Radu Nistor, unul din avocaţii lui Cristian Libertatu.
Pe 13 aprilie Cristian Libertatu a fost arestat pentru luare de mită. Vestea a căzut ca un trăsnet asupra celor care îl cunosc. Apropiaţii credeau că e o farsă şi că urmează să vină acasă. Cu toate astea, „farsa” a durat 3 luni şi jumătate. Dacă iniţial anchetatorii l-au cercetat pe Cristi Libertatu pentru primirea sumei de 4 mii de euro, fiind considerat chiar pericol social, acum verificările vizează suma de 3 mii de dolari, iar fostul director OPC nu mai prezintă niciun fel de ameninţare pentru societate. Un adevărat pericol reprezintă, însă, în continuare Penescu şi Făcăleaţă, după decizia procurorilor.
Potrivit presei centrale, procurorii DNA îl aveau în vizor pe Cornel Penescu, însă nu ar fi fost de competenţa lor dacă nu ar fi fost implicat şi un funcţionar public. Astfel, o convorbire telefonică ambiguă avea să îl aducă pe Cristian Libertatu în postura funcţionarului necesar pentru ca DNA să îl ancheteze pe Penescu.
Şocul eliberării lui Cristian Libertatu a fost, pentru cei apropiaţi, la fel de mare ca şi arestarea sa. Aseară, familia sa l-a aşteptat cu lacrimi în ochi să îl ia acasă. „Parcă nu mai speram. Am obosit de atâta aşteptare şi de speranţe false. Tocmai de data aceasta nu am fost acolo să aştept decizia procurorilor, şi chiar acum l-au eliberat. Trebuia să facă asta de la bun început, pentru că ştiu sigur că este nevinovat. Se va demonstra acest lucru. Am plâns în fiecare zi şi am slăbit de mila lui. Parcă nu mai am cuvinte de bucurie că îl văd”, ne-a spus evident emoţionată Marcela Libertatu, mama directorului OPC. El va fi în continuare judecat, însă în stare de libertate, aşa cum s-a tot cerut procurorilor până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email