Cristi Tănase între Steaua şi Koln


Dodel al nostru din Trivale, Cristi Tănase, adică, este cel mai curtat jucător român la ora actuală. Gigi Becali îl vrea la Steaua, managerul Michael Meyer de la F.C. Koln îl vrea la echipa „Ţapilor” germani. Mai mult, se spune despre Cristi Tănase că este dorit şi de alte grupări importante din fotbalul european. Nu doar pentru că F.C. Argeş a fost retrogradată, Cristi Tănase nu mai poate rămâne la echipa din Piteşti. Titular al echipei naţionale şi jucător la doar 22 de ani, Cristi Tănase trebuie să aibă o carieră în ascensiune la o grupare superioară unde poate progresa din punct de vedere fotbalistic. De aceea, lupta pentru a fi transferat este acum uriaşă.

Cât dă Gigi Becali…

Latifundiarul din Pipera, Gigi Becali ajuns europarlamentar, îl vrea pe Cristi Tănase la Steaua şi oferă un milion de euro, plus 50% dintr-un viitor transfer în străinătate. La echipa din Ghencea, Dodel ar avea un salariu de 120.000 de euro pe sezon, plus prime de joc. Acestea ar putea ajunge la peste 60.000 de euro, dacă Steaua ar ajunge în grupele Europa Ligue. Gigi Becali ar putea mări până la 1.500.000 de euro suma pe care o va plăti clubului F.C. Argeş pentru transferul tânărului jucător argeşean.

…Şi cât dă Michael Meyer

Condiţiile oferite de managerul Michael Meyer pentru achiziţionarea lui Tănase diferă de cele ale lui Gigi Becali. F.C. Koln oferă 2.000.000 de euro pentru transfer, şi lui Tănase un salariu de 400.000 de euro. Suma oferită de Meyer ar putea creşte cu încă 500.000 de euro, şi ar ajunge la 2.500.000 de euro în final. În această vară, F.C. Koln a plătit 15.000.000 de euro pentru Lukas Podolski, şi îi oferă un salariu de 2.500.000 de euro pe an. De aceea, şi salariul oferit lui Cristi Tănase poate fi mai mare de 400.000 de euro.

Bătaia peştelui

 Pentru un club precum F.C. Koln, suma pe care ar plăti-o pentru Cristi Tănase, adică 2,5 milioane de euro, nu este deloc mare. Perspectivele ca Dodel să crească în valoare şi să devină un jucător de cel puţin 10-15 milioane de euro, sunt foarte mari, aşa că investiţia în Tănase va fi repede acoperită, şi în plus, vor avea un profit mare. De acest lucru sunt conştienţi şi verii Becali: „Într-un an, doi, îl vom vinde pe Cristi Tănase cu 15.000.000 de euro” a declarat Giovani Becali în presa germană.

Giovani Becali i-ar plăti o parte din salariu: 180.000 de euro!

Devenit impresarul lui Cristi Tănase, Giovani Becali este dispus să-i ofere încă 180.000 de euro la salariu, dacă Tănase va semna pentru Steaua. Supărat pe managerul Michael Meyer de la F.C. Koln pentru că nu i-a răspuns la telefon şi nu a vorbit cu el pentru transferul lui Tănase, Giovani Becali ţine cu tot dinadinsul ca tânărul jucător să ajungă la Steaua. Pentru a-l convinge să semneze pentru Steaua, Giovani spune că Dodel va avea la Steaua un salariu de 300.000 de dolari, plus prime, care vor ajunge şi ele la vreo 60.000 de euro.

Gigi Becali a mai ţepuit pe F.C. Argeş la transferuri!

La un eventual transfer în străinătate de la Steaua, F.C. Argeş ar mai primi încă 50% din suma acestuia, adică aproximativ încă un milion jumătate de euro. Asta spun verii Becali, dar clubul F.C. Argeş s-a mai „ars” de două ori cu Steaua în acelaşi mod. Odată cu Nicolae Dică, şi a doua oară cu Rică Neaga. La transferurile celor doi, era stipulat în contract clar: „în cazul unui transfer în străinătate, 40% din suma de vânzare, dar nu mai puţin de un milion de dolari, va reveni clubului F.C. Argeş”. Şi niciodată F.C. Argeş nu a primit bani din transferurile celor doi jucători în străinătate.

Fraţii Becali l-au atacat pe Dorinel Munteanu

Impresarii Giovani şi Victor Becali l-au atacat dur pe Dorinel Munteanu, implicat ca translator în cazul transferului lui Cristi Tănase. „Dorinel ar trebui să îşi vadă de antrenorat, de echipa lui, Oţelul Galaţi, şi să nu umble pe la Piteşti cu Meyer. Dacă eram preşedinte la Oţelul şi Dorinel pleca de la echipă la Piteşti, îl dădeam afară”, spune Victor Becali. „Neamţul” nu a vrut să polemizeze cu impresarii, mulţumindu-se să spună doar atât: „Am primit acceptul de a pleca la Piteşti după antrenamente, şi eu am ajutat doar la traducere din română în germană şi invers. La tratative nu m-am băgat, şi nu voi lua nici un comision. Asta pentru ca impresarii să stea liniştiţi”.

Dodel este bulversat, şi trebuie ajutat!

În luna februarie, Cristi Tănase a împlinit 22 de ani. Retrogradarea Argeşului l-a întristat şi bulversat în acelaşi timp. Ştie că echipa şi antrenorii nu au nici o vină în retrogradarea echipei. Mai mult, accidentat în ultima etapă a campionatului trecut în meciul cu Dinamo, Cristi Tănase s-a reaccidentat în cantonamentul din Austria, şi acest lucru l-a speriat puţin. Apoi, a mai avut şi o problemă cu prietena lui, Iulia despre care unii spun că l-ar fi înşelat după ce a venit din Antalya unde cei doi au fost în vacanţă. Faptul că deocamdată, Cristi Tănase nu ştie la ce echipă va juca în viitorul sezon, este un alt motiv care îl face pe tânărul jucător să fie într-o situaţie deloc uşoară din punct de vedere psihic. De aceea, acum el trebuie ajutat, mai mult ca niciodată.
Decizia finală îi aparţine unui
conducător de 18 ani: Andrei Penescu
În cazul Cristi Tănase, un cuvânt hotărâtor în va avea Andrei Penescu. Tânărul conducător al Argeşului a discutat şi cu fraţii Becali, şi cu Gigi Becali, şi cu Michael Meyer, dar şi cu alţi conducători de la cunoscute cluburi din Europa. În final va lua o decizie care să fie cea mai avantajoasă atât pentru club, cât şi pentru Tănase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email