Crescătorul de oi Dan Petrescu reclamă la Bruxelles licitaţiile de la Curtea de Argeş

După ce zilele trecute crescătorul de oi din Curtea de Argeş Dan Petrescu, împreună cu alţi doi colegi, au fost într-o emisiune la Realitatea TV, zilele acestea Petrescu pleacă la Bruxelles, la Parlamentul European, ca să-şi spună păsurile. El a fost prezent la şedinţa Consiliului Local de săptămâna trecută, şi a cerut să se facă public raportul Curţii de Conturi în care s-ar  vorbi şi despre licitaţiile păşunilor Podu Giurgiului Şi Năneasa, licitaţii pe care le-a contestat şi pentru care a făcut plângere la multe organe ale statului, de la DNA la Parchet.

„De ce nu vreţi să îmi daţi raportul Curţii de Conturi, pentru că legea spune că e public? De ce nu vreţi să vadă lumea ce scrie în el?!”, i-a întrebat Dan Petrescu pe consilieri şi pe secretarul municipiului, Radu Chirca. Acesta din urmă i-a spus că raportul a fost contestat şi că, potrivit legii, până când se rezolvă într-un fel sau altul contestaţia, raportul este „suspendat”.

În vara acestui an, crescătorii de animale Dan Petrescu, Ioan Sterp şi Gheorgeh Dănuleţiu au sesizat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Direcţia Generală Control, Antifraudă, Inspecţii cu privire la unele nereguli făcute la înregistrarea animalelor din exploataţiile fermierilor în baza de date RNE (Registrul Naţional al Exploataţiilor).

Un control fără finalitate

O echipă mixtă de control de la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), de la Direcţia Generală Control, Antifraudă, Inspecţii, consilieri ai Ministerului Agriculturii şi specialişti de la Direcţia Sanitar Veterinară Argeş au verificat sesizările făcute şi au trimis Prefecturii Argeş o adresă, însoţită de nota de control făcută de echipa mixtă, în vederea luării de măsuri. „Având în vedere că aspectele semnalate de echipa mixtă de control, dar şi cele menţionate în Nota de control întocmită de ANSVSA, pot constitui elemente care să influenţeze derularea licitaţiei organizată de Primăria Curtea de Argeş, în sensul creării de condiţii artificiale, în vederea obţinerii de fonduri europene, vă rugăm să luaţi măsurile ce se impun, potrivit competenţelor de care dispune instituţia dumneavoastră”, îi scrie Ioan Sorin Petrescu, director general adjunct în cadrul Direcţiei Generale Control, Antifraudă, Inspecţii prefectului de Argeş. „Se conturează o suspiciune rezonabilă cu privire la înţelegerea/colaborarea anterioară între medicul veterinar de liberă practică împuternicit dr. Nicolae Radu şi proprietarul exploataţiei (…)dna. Amalia Cristescu, privind nerespectarea cerinţelor de identificare şi înregistrare a datelor privind animalele. (…) Considerăm că în judeţul Argeş (…)  activitatea de identificare şi înregistrare a animalelor nu este realizată de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit conform prevederilor legale în vigoare”, scriu specialiştii care au sosit în control la Curtea de Argeş.

Dan Petrescu reclamă că, deşi a trecut atâta timp de la control, nu s-a luat nicio măsură.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email