Cresc taxele şi impozitele locale

O majorare a taxelor şi a impozitelor pe teren afectează cetăţenii şi firmele în egală măsură. Şi totuşi, asta se va întâmpla la Curtea de Argeş. Pe site-ul Primăriei a fost postat zilele trecute proiectul de hotărâre referitor la taxele şi impozitele locale pe care locuitorii municipiului le vor plăti în 2018 şi care va fi supus aprobării Consiliului Local. Argeşenii pot face propuneri, sesizări şi sugestii până pe 30 noiembrie. În mod normal ar trebui să aibă loc o dezbatere publică, dar Primăria nu a anunţat-o încă. Sunt voci care spun că majorarea semnificativă a salariilor celor din administraţia publică locală a lăsat municipiul fără bani, iar lefurile se plătesc din taxele şi impozitele locale. Autorităţile spun însă că „întrucât prin Legea 196/2017 se anulează impozitarea terenurilor din intravilan până la 400 mp, ca și teren cu construcții, fapt care conduce la diminuarea veniturilor proprii”  propun „majorarea impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice și juridice și a impozitului pe terenurile agricole din intravilan”.

Acest impozit despre care se vorbeşte însă a fost aplicat doar doi ani, după care s-a renunţat la el. Cetăţenii spun că este doar un pretext pentru a majora nişte taxe într-un oraş în care oamenii abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta, un oraş în care salariile sunt mici, cele mai multe minimul pe economie, un oraş în care magazinele second hand au cei mai mulţi clienţi, un oraş în care iarna e privită cu disperare de bătrânii cu pensii de zece milioane care opresc centralele termice pentru că nu au bani pentru a plăti facturile la gaze. Dar care plătesc conştiincios impozitele.

În ediţia de print a ziarului găsiţi o sinteză a taxelor şi impozitelor majorate care vor fi plătite în 2018 la Curtea de Argeş.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email