„Crăciunul Inimilor” la Curtea de Argeş – concerte, colinde şi bunătăţi dăruite celor nevoiaşi

La sfârşitul săptămânii a avut loc la Curtea de Argeş „Crăciunului Inimilor” pe platoul din fața Sălii Municipale de Sport. A fost de fapt un târg specific sărbătorilor de iarnă, cu produse tradiționale pentru masa de Crăciun, dulciuri, decorațiuni, brânzeturi, băuturi calde, seri tematice dedicate familiei și activități de divertisment. Vineri, pe platoul din faţa sălii de sport, aproape de bradul de Crăciun, a fost tăiat un porc şi preparat apoi după rețete străvechi autentice românești, respectând tradițiile populare.

Mai multe echipe de bucătari din zona Argeșului au pregătit preparatelor specifice sărbătorilor: caltaboși, tobă, lebăr, cârnați, pomana porcului, mușchi, slănină, sarmale etc., iar bunăţile gătite au fost oferite familiilor cu posibilități materiale reduse pentru a le împlini bucuria sărbătorii de Crăciun.

Tot vineri au cântat Ansamblul Folcloric Posada, Grupul Folcloric Haiducii Vlădicii, Taraful din Banat și Carmen Ienci, iarv seara a fost încheiată cu un recital susţinut de Cristina Turcu Preda

Târgul de Crăciun a continuat şi sâmbătă cu produse specifice pentru masa de sărbători: produse tradiționale, brânzeturi, afumături, cozonaci, turtă dulce, dulciuri, decorațiuni și produse handmade, textile de iarnă etc., toate scoase la vânzare la tarabe frumos aranjate, iar programul artistic a fost susţinut de Grupul Nemuritorii, turneul Național de Colinde cu Aurel Moldoveanu și Valentina Manole în deschidere şi un concert Sonny Flame.

Duminică a venit Moș Crăciun cu trăsura, pe centrul municipiului către platoul din fața Sălii de Sport și a fost însoțit de spiriduși și alte personaje de poveste. Copiii care l-au aşteptat cu nerăbdare pe Moş au primit cadouri strânse în cadrul campaniei “CUTIA CU DARURI”. Ultima seară din „Crăciunul inimilor” a fost plină de concerte oferite de grupuri de copii, trupa Ceata lui Zambilici, un recital Georgiana Baciu şi altul NICOLETA OANCEA BAND.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email