Crăciun la „Curtea Domnească de Argeş”

Coordonatorii proiectului „Crăciun la Curtea Domnească de Argeş” au stabilit programul manifestărilor ce se vor desfăşura pe parcursul acestei săptămâni în cadrul evenimentului.
Toate acţiunile vor avea loc pe scena ce a fost special amenajată în faţa Muzeului Municipal Curtea de Argeş.
Astfel, astăzi, începând cu ora 14:00, se va desfăşura un spectacol de Crăciun, susţinut de elevii de la Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu” şi cei de la Liceul Tehnologic Auto, coordonaţi de prof. Constantin Matei, iar marţi, de la ora 17:00, argeşenii vor avea prilejul să urmărească un nou spectacol de colinde oferit de Corul Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă”. Apoi, miercuri, la ora 14:00, adolescenţii de la Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, vor prezenta un program artistic specific sărbătorilor de iarnă, în timp ce joi, începând cu ora 12:00, va avea loc o nouă ediţie a Festivalului de Datini de Crăciun şi Anul Nou „Florile Dalbe”, în cadrul căruia vor urca pe scenă cele mai bune grupuri de colindători din judeţul Argeş. Vineri, în încheierea Crăciunului de la Curtea Domnească de Argeş, Corul „Orfeu” va susţine un concert de colinde.
Totodată, în zonă se vor organiza mai multe ateliere tematice pentru copii, în cadrul cărora aceştia îşi vor putea confecţiona singuri decoraţiunile pentru pomul de Crăciun. Mai mult decât atât, nu vor lipsi nici ateliere meşterilor populari, care vor reînvia vechile meşteşuguri, precum olăritul, sculptura în lemn sau ţesăturile şi cusăturile populare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email