Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș, cere „transparență și responsabilitate” la adoptarea bugetului Local

Astăzi, marți, începând cu orele 15,00, la Curtea de Argeș are loc ședința Consiliului Local în care va fi spus aprobării bugetul local. În acest context, Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș cere „transparență și responsabilitate” la adoptarea bugetului.

„Transparență, responsabilitate și respectarea legii versus conflicte de interese”, solicită Cosmin Petrescu.

„Care este calea pe care o vrem la Curtea de Argeș ?
În sedința Consiliului Local, de astăzi, se va discuta bugetul pentru anul 2024.
Nu numai că este nebalansat, dar ignoră complet nevoile cetățenilor. Echipa liberală a cerut în nenumarate rânduri să avem consultări pe tema prioritizării anumitor investiții şi cheltuieli, însă cererile noastre au fost ignorate. Consilierii PNL nu vor fi părtași la aceste jocuri.
Dar asta nu este tot! O problemă majoră care persistă în această administrație este conflictul de interese al unor consilieri locali. Cum putem avea încredere într-un proces democratic atunci când cei care ar trebui să ne reprezinte sunt implicați în conflicte de interese evidente? Este absolut inacceptabil ca acești consilieri să-și voteze propriul buget, mai ales atunci când sunt implicați în instituții subordonate Primăria Municipiului Curtea de Argeș!
Atragem atenția primarului și aparatului său de conducere să respecte legea și să nu permită ca astfel de nereguli să continue să submineze integritatea procesului democratic!
Și dacă nu era destul, în momentul de fașă sunt trei consilieri locali care au soțiile în funcții de conducere la diferite instituții din subordinea primăriei, iar finanțarea instituțiilor la care ele lucrează se face prin votul, implicit prin ,,mâinile”, soților! Ei aprobă bugetul local și este clar că interesele personale sunt prioritare pentru ei, iar cetățenii sunt lăsați, din nou, în urmă. Conform art.228 din Codul Administrativ aceasta este definiția conflictului de interese.
Este momentul ca jocurile murdare să dispară și vocea noastră să fie auzită!”, spune șeful liberalilor din municipiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email