Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș – „Am lansat inițiativa de a crea Organizația de Management al Destinației ( OMD) în zona de Nord Vest- Curtea de Argeș și Transfăgărășan!”

„Avem atâta istorie, monumente istorice , tradiții și cultură!”, spune Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș și candidatul liberalilor pentru Primăria municipiului.

„Natura ne-a dăruit cei mai înalți munți din țară, dar nu avem o pârtie de ski; cel mai frumos drum din lume – Transfăgărășanul, lăsat fără investiții zeci de ani, iar noi nu reușim, de la Revoluție, să facem un turism organizat care să ridice zona din punct de vedere economic.

De aceea, ca parte a conceptului de dezvoltare #PiteștiTechCity am lansat inițiativa de a crea în paralel, o Organizaţie de Management al Destinaţiei (O.M.D.) pentru zona de Nord Vest – Curtea de Argeș și Transfăgărășan și un OMD pentru zona de nord Est – zona Câmpulung – Rucăr.

Am inițiat o petiție ce va fi susținută de toți hotelierii și proprietarii de pensiuni, cabane și restaurante (industria HORECA) împreună cu proprietarii și administratorii societăților comerciale implicate direct sau indirect în dezvoltarea economică a zonei de nord vest a județului Argeș, pentru înființarea unei structuri de tip OMD pentru susținerea și promovarea turismului din zona și declarăm că susținem aceasta inițiativă.

https://www.petitieonline.com/vrem_turism_in_arges#form

OMD-ul local se va înființa pe baza asocierii unităților administrativ-teritoriale din componența destinației cu plătitori de taxe speciale pentru promovare turistică și/sau alte entități care plătesc cotizație. Printre criteriile minime impuse, menționăm: destinația să fie atestată ca stațiune turistică de interes local/național sau să existe minimum 100 de locuri de cazare în structuri de primire turistice clasificate și un buget minim de 30.000 euro echivalentul în lei.

Turismul argeșean, știm cu toții, are un potențial extraordinar, doar că până acum nu a fost exploatat.

Care este soluția? O abordare profesionistă a dezvoltării locale a zonei Curtea de Argeș împreună cu comunele din Nord Vestul județului oferă perspective clare de dezvoltare economică cu multiplicarea veniturilor populației și a investițiilor”, spune Cosmin Petrescu.

2 thoughts on “Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș – „Am lansat inițiativa de a crea Organizația de Management al Destinației ( OMD) în zona de Nord Vest- Curtea de Argeș și Transfăgărășan!”

  1. Iarăși au deschis Transfagarasanul? Și pentru asta au mai înființat o structura/ agenție bugetara unde vor venii alte eminente . Avem doar exemple… A.D.I. Molivis ….care a înființat pârtia de ski , ăștia au achiziționat și gondola ….dar au tot discutat și iar discutat pana a ruginit … A.D.I Nord Făgăraș….măcar ăștia doar au discutat … și au avut bune intenții…acum OMD unii zic ca corect ar fi OMG (Oh my good) ca dacă te iei după PitestiTechCity ajungi la Bâlea numai cu struțul (o buna oportunitate pentru mediu de afaceri PNL -ist de a creste struți și EMU) și tot asa … cu alte cuvinte …Doml’le nu sunt în stare de nimic!!!! Și la vot doar faptele …Apropo mai zice liderul ăstora ca se da drumul la autobuze în scop electoral…pai și nu este normal…am fost 4 ani la conducere și am realizat următoarele: străzi , trotuare , iluminat , autobuze , grădinițe, blocuri , voi ce a-ti făcut….a-ti deschis Transfagarasanul….

  2. Ăștia au mai zis pe la ședințele lor ca vor comasarea primăriilor și vor sa dea un exemplu începând cu Valea Danului , Albești, și Cicanesti ….toate 3 în una mare și singura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email