Cosmin Dincuţă, arestat pentru 29 de zile

Un tânăr din Curtea de Argeş a fost arestat pentru 29 de zile şi este cercetat pentru infracţiuni precum şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal. Cosmin Constantin Dincuţă a fost reţinut împreună cu alţi şapte suspecţi din Piteşti şi Merişani, în urma unor declaraţii făcute de un afacerist din Piteşti.
Procurorii susţin că totul a început după ce omul de afaceri piteştean a luat un împrumut cămătăresc. Ulterior, în schimbul împrumutului de 13.000 de euro, Sorin Căldăraru i-ar fi cerut omului de afaceri să îi construiască o casă în valoare de 42.000 de euro. Pentru a-l „convinge” să construiască imobilul, bărbatul a fost lovit şi ameninţat cu moartea. Lucrurile nu s-au oprit însă aici. Ulterior, avocatul Gheorghe Constantin Laurenţiu, împreună cu Marian Paul Stancu şi alte persoane l-au constrâns prin acte de violenţă şi ameninţare să achite dobânda împrumutului. “În concret, denunţătorul a fost lovit, ameninţat cu moartea şi supus la tratamente degradante, fiind lipsit de libertate în mod ilegal”, precizează procurorii DNA.

L-au bătut pentru a-şi recupera banii

Întrucât omul de afaceri nu îşi achitase datoria, în luna noiembrie a anului trecut, a fost bătut încă o dată. “Inculpatul Constantin Laurenţiu Gheorghe, împre­ună cu Dincuţă Constantin Cosmin şi Mehedinţeanu Constantin Florin, fiind la sediul cabinetului său din municipiul Piteşti, l-au lipsit de libertate pe denunţător şi l-au lovit, provocându-i leziuni ce au necesitat spitalizarea de urgenţă şi un număr de 14 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, scrie în comunicatul de presă emis de D.N.A. 
În urma declaraţiilor făcute de omul de afaceri din Piteşti, opt persoane au fost reţinute şi audiate la sediul DNA Piteşti. La final, avocatul Gheorghe Laurenţiu Constantin, Marius Mazilu-un fost ofiţer de poliţie, Sorin Căldăraru, Constantin Mehedinţeanu, Laurenţiu Florin David, Marian Paul Stancu, Constantin Dincuţă şi Stan Florin au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Bărbaţii sunt cercetaţi pentru mai multe infracţiuni-lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, trafic de influenţă, dare şi luare de mită sau instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email