Coroane de flori la Monumentul Eroilor şi expoziţie de tehnică militară în parcarea de la Biserica Domnească

Ieri, argeşenii au sărbătorit Ziua Naţională a României. Cu această ocazie reprezentanţii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” au organizat la Monumentul Eroilor din Curtea de Argeş o ceremonie de comemorare a eroilor neamului căzuţi la datorie de-a lungul timpului, dar şi depuneri de coroane şi jerbe de flori. La ceremonie au participat Nicolae Diaconu, primarul municipiului Curtea de Argeş, viceprimarul Costinel Vasilescu, membrii Asociaţiei Veteranilor de Război, reprezentanţii organizaţiilor locale ale partidelor politice, reprezentanţii Poliţiei municipiului Curtea de Argeş, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi elevi şi cadre didactice de la unităţile de învăţământ din Curtea de Argeş. „În această zi importantă trebuie să aducem un omagiu celor care au căzut în luptele pentru apărarea ţării, dar şi  celor care au contribuit la Unirea Ţărilor Române. La Mulţi Ani tuturor”, a spus a spus maiorul Florin Corneliu Şoltuz, comandantul unităţii militare 01042 din municipiul Curtea de Argeş.
Defilare pe Bulevardul Basarabilor
În cadrul festivităţii s-a ţinut şi un moment de reculegere în memoria eroilor neamului. „Ziua Naţională a României este o zi deosebită. Urez tuturor La Mulţi Ani, multă sănătate şi bucurie. Să ne dea Dumnezeu multă înţelepciune pentru a putea trece peste aceste clipe mai delicate”, a spus Nicolae Diaconu. Evenimentul s-a încheiat cu o defilare, care s-a desfăşurat pe Bulevardul Basarabilor, la care au participat militarii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” şi pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
De asemenea, în parcarea de la Biserica Domnească a fost organizată o expoziţie tehnică militară, unde au fost expuse arme, echipamente ale vânătorilor de munte sau ale membrilor echipei SMURD şi maşini. Copiii care au fost prezenţi la festivitate au fost foarte impresionaţi de ceea cea au văzut şi au făcut poze cu armele expuse. „Când o să fiu mare vreau să mă fac soldat. Şi eu vreau să-mi apăr ţara. Îmi place cum sunt soldaţii îmbrăcaţi în uniformă şi mi-ar plăcea să fiu ca ei”, spune Cristi, elev în clasa a VI-a la o şcoală din municipiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email