Cornelia şi Lupu Rednic au ridicat sala în picioare la Curtea de Argeş

Cunoscuţii interpreţi de muzică populară Cornelia şi Lupu Rednic au susţinut un spectacol deosebit, zilele trecute, la Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu”. Evenimentul a fost inclus în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilelor Centrului de Cultură şi Arte.
Spectacolul a debutat cu o suită de dansuri prezentată de ansamblu „Argeşul”, al Centrului de Cultură şi Arte „George Topârceanu”. Apoi, pe scenă şi-a făcut apariţia grupul vocal bărbătesc „Rapsozii Argeşului” care a încălzit atmosfera prin câteva cântece din zona Argeşului. Din cadrul spectacolului nu au lipsit nici soliştii Graţian Bădescu şi Gigi Iordăchescu.
În cea de-a doua parte a manifestării, pe scenă au urcat, în aplauzele publicului, invitaţii speciali Cornelia şi Lupu Rednic. Cei doi interpreţi au prezentat un program deosebit, care a cuprins cântece din zona Maramureşului, care au „aprins” publicul argeşean. Argeşenii care au venit într-un număr mare să asiste la acest spectacol au creat o atmosferă frumoasă, au aplaudat şi au cântat împreună cu interpreţii. Pe parcursul programului Lupu Rednic le-a spus argeşenilor glume şi bancuri, lucru care a stârnit amuzamentul celor prezenţi în sală. La finalul spectacolului, Cornelia şi Lupu Rednic au revenit pe scenă la îndemnul publicului care aplauda în picioare. Interpreţii şi-au luat rămas bun cu greu de la spectatorii prezenţi în sală, dar au promis că vor reveni la Curte de Argeş. Cristian Mitrofan, managerul Centrului de Cultură şi Arte „George Topârceanu” merită felicitat pentru organizarea acestor manifestări dedicate argeşenilor, incluse în calendarul celei de-a treia ediţii a Zilelor Centrului de Cultură şi Arte.

Sunteţi pentru prima dată la Curtea de Argeş?
-Lupu: Da este adevărat, suntem pentru prima dată la Curtea de Argeş. Suntem foarte bucuroşi că am ajuns aici şi vreau să îi mulţumim domnului Cristian Mitrofan pentru că ne-a invitat, dar şi pentru faptul că organizează aici astfel de manifestări frumoase, care promovează muzică populară.

Aveţi costume populare foarte frumoase. Cine vi le face?
– Cornelia: Costumele sunt de la noi de acasă, tradiţionale din Maramureş. În satele din zonă sunt meşteri sau femei care cos cămăşi sau vestele pe care le avem. Toate sunt lucrate de mână. Meşterii din zonele respective ne cunosc şi ştiu ceea ce ne dorim. Spre exemplu anumiţi meşteri spun de la început „Acesta e modelul lui Lupu”. Ne plac foarte multe aceste costume şi chiar ne reprezintă.

Lupu, cum se împacă meseria de poliţist cu cântatul?
– Lupu: La Sighet am lucrat 10 ani la ordine publică. Pot spune că aceste meserii se împacă bine câteodată, dar şi rău. Nu poţi pleca de la serviciu când vrei, dar eu încerc să le îmbin pe amândouă. Sunt două lucruri importante din viaţa mea.
Credeţi că tinerii mai sunt atraşi de acest gen de muzică?
– Cornelia: Cu siguranţă sunt foarte mulţi tineri care ascultă acest gen de muzică. La începutul anilor 2000 apăruse curentul acela cu manele şi foarte mulţi erau atraşi de acest gen. Însă uşor, uşor lucrurile au revenit la normal şi folclorul românesc revine. Să nu credeţi că avem ceva împotriva manelelor. Fiecare ascultă ce doreşte. Atât noi cât şi alţi colegi ne-am dat seama că folclorul este iubit
– Lupu: Am fost la spectacole unde tineri care ascultă muzică rock ne-au aplaudat şi chiar ne ştiau anumite melodii. Chiar şi la concerte pe care le-am susţinut în Statele Unite am fost apreciaţi de tineri care plecaseră din ţară de ceva timp, când poate că nu eram aşa cunoscuţi.

Ce planuri de viitor aveţi?
– Cornelia: Ca orice artist o să ne pregătim şi noi de un nou album. Noi scoatem un album nou cam la 5 – 6 ani. De asemenea, mai avem şi alte proiecte pe care sperăm să le ducem la final.
Un mesaj pentru argeşeni!
– Lupu: Pentru argeşeni – le urăm să fie sănătoşi. Însă, în afară de sănătate, la bărbaţi le urez şi „iertare de păcate”. Să rămână aproape de muzică populară şi de folclorul românesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email