Cornel Penescu, arestat pentru 29 de zile


Cazul reţinerii patronului Cornel Penescu face mare vâlvă în fotbalul românesc. După ce luni a fost reţinut pentru 24 de ore, ieri i-a fost emis mandat de arestare pentru 29 de zile. Tot pentru 29 de zile au fost emise mandate de arestare pentru preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin şi pentru Liviu Făcăleaţă, director executiv al grupului de firme PIC.

„Vom face recurs”

Marţi dimineaţa la ora 4.00, cei patru implicaţi în acest caz, Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu, au fost aduşi la Tribunalul din Piteşti. De la ora 6.00 a început interogatoriul celor patru. Discuţiile au durat mai bine de patru ore, după care procurorii au decis să le dea mandate de arestare pentru 29 de zile celor patru învinuiţi. Avocatul lui Cornel Penescu, Radu Nistor a declarat la ieşirea din tribunal doar atât: „Vom face recurs”.

Andrei Penescu avea ochii roşii de plâns

Imediat după aflarea deciziei de reţinere pentru 29 de zile a patronului Cornel Penescu, fratele lui, Ilie, fiul său, Andrei, Sorin Vişinescu, bun prieten cu Cornel Penescu, precum şi Ion Panţoiu, şeful bazei sportive de la stadionul „Nicolae Dobrin”, au părăsit tribunalul pe uşa din spate. Fratele mai mare al lui Cornel Penescu, Ilie a spus doar atât: „Ce pot eu să comentez acum? Vom face recurs”. Andrei Penescu, fiul de 17 ani al lui patronului argeşean, avea ochii roşii de plâns…

Cu cătuşe la mâini

Aducerea mandatelor de reţinere pentru 29 de zile pentru cei patru a durat mai bine de două ore. La ora 12.21, Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu au fost scoşi din tribunal cu cătuşe la mâini şi urcaţi în duba Poliţiei care i-a dus la arest. În drum spre dubă, Cornel Penescu a spus către ziariştii care l-au întrebat dacă este justă reţinerea sa pentru 29 de zile: „Nu, nu… Vom face recurs”, după care s-a urcat în maşină Penescu, Constantin şi Făcăleaţă aveau figuri grave, marcate de evenimente.
„Peştii cei mari trebuiau arestaţi: Mitică Dragomir,

Mircea Sandu şi Borcea!”

Mai multe zeci de persoane au fost prezente la uşa din spate a tribunalului aşteptând să-i vadă pe cei patru inculpaţi. Printre ei şi conducătorii galeriei de la F.C. Argeş. Când l-au văzut pe Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin au strigat: „Peştii cei mari, Mitică Dragomir, Mircea Sandu şi Borcea trebuiau arestaţi, nu ăştia mici care n-au făcut mare lucru!”.

„Cheia” e la „Băse”?

„Cheia” acestui mare scandal din fotbalul românesc este cu totul alta decât fotbalistică. Unul din apropiaţii lui Cornel Penescu susţine că acest scandal a fost declanşat la ordinul preşedintelui Traian Băsescu. Acesta i-ar fi cerut lui Penescu în urmă cu câteva luni, să susţină financiar campania electorală a fiicei sale, Elena Băsescu pentru europarlamentare! Iar Cornel Penescu a refuzat. Ipoteza este credibilă deoarece dosarul la care s-a dat drumul luni, 13 aprilie, era deja făcut din anul 2008!. De altfel, toate meciurile la care se face referire în dosar, cum că arbitrii ar fi favorizat Argeşul, s-au jucat în anul 2008!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email