Copilul mort în incendiu a fost înmormântat

Inspectorii de la Protecţia Copilului au demarat o anchetă în cazul copilului din Corbi, care a murit după ce casa în care locuia a fost devastată de un incendiu puternic. După cum aţi aflat din ziarul nostru de ieri, băieţelul în vârstă de un an şi trei luni şi sora lui de patru anişori au fost lăsaţi singuri acasă, de cei doi părinţi. Se pare că un cablu electric de la un calorifer a luat foc, iar fumul puternic a invadat locuinţa. Fetiţa a reuşit să se salveze şi a ieşit în curte, însă frăţiorul său a murit în pătuţul în care dormea. Acum, asistenţii sociali vor să afle de ce părinţii nu erau acasă, lângă cei mici. „Asistenţii sociali au mers la Corbi, acolo unde locuieşte familia Muşat, însă părinţii copilului mort nu au fost de găsit. S-a discutat numai cu vecinii”, a declarat Adrian Macovei, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş.

Unde erau părinţii când a luat foc casa?

În cazul în care părinţii vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă să fie decăzuţi din drepturi şi să rămână şi fără cel de-al doilea copil. „În linii mari, noi ne-am lămurit. Părinţii sunt în continuare în stare de şoc şi foarte probabil este vorba de un eveniment nedorit. Vecinii au avut însă opinii diferite şi vrem să aflăm unde se aflau părinţii în momentul în care s-a produs nefericitul incident. Sunt oameni care spun că erau plecaţi la magazin, iar alţii că ar fi fost în vizită. Din acest motiv, nu vom lua nicio decizie până nu vom discuta personal cu părinţii. Dacă rezultatul anchetei va demonstra că micuţii au fost neglijaţi, vom lua măsurile care se impun”, mai spun reprezentanţii de la Protecţia Copilului Argeş. Tot din declaraţiile vecinilor reiese că fetiţa cea mare a familiei Muşat a fost dusă la rude, în Bucureşti. „Presupunem că este în mâini bune, pentru că am înţeles că este în grija unor medici din Capitală”, spun asistenţii sociali care s-au ocupat de caz.

Părinţii sunt devastaţi

În paralel, poliţiştii din Curtea de Argeş au deschis un dosar de cercetare penală pentru moarte violentă. „Dosarul este în cercetare iar la finalul anchetei, vom vedea cine este responsabil de moartea băieţelului iar cei vinovaţi vor răspunde în faţa legii”, precizează comisarul şef Lonard Duţă, adjunctul Poliţiei Curtea de Argeş.
Primarul comunei Corbi spune că totul a fost un nefericit incident. „Cei doi soţi s-au mutat la noi în urmă cu doi ani. Sunt respectaţi şi iubiţi de toţi oamenii de la noi iar copiii sunt bine îngrijiţi. Părinţii nu au plecat la grătare ci au fost să facă cumpărături la magazin. Nimeni nu şi-ar fi putut imagina că se va ajunge aici. Băiatul dormea în pătuţ iar fata era la televizor. Nu aveau sobă cu lemne sau altceva. Bănuim că focul a  pornit de la un cablu al unui calorifer”, spune Mihai Ungurenuş. Copilul care a murit în incendiu a fost înmormântat ieri. „Părinţii sunt devastaţi.”, a mai spus primarul din Corbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email