Copiii singuri, monitorizaţi de Direcţia de Asistenţă Socială

În perioada stării de urgenţă  Direcția de Asistentă Socială (DAS) Curtea de Argeş  a avut mult de muncă.  Mai întâi, a reorganizat activitatea instituției și a împărțit instituția pe zone de risc. Astfel,  au fost stabilite două zone de activitate, după cum urmează : zona 1, cea de relații cu publicul, unde au fost create două ghișee de lucru, unul destinat persoanelor care solicitau servicii  prestații, anchete persoane cu dizabilități, și al doilea pentru asigurarea Registraturii și a Relațiilor cu Publicul, unde au fost amplasate două recipiente speciale pentru colectarea și distribuirea documentelor primite sau eliberate de  către instituție.

Programul de lucru cu publicul  a fost modificat, între orele 8.00-12.00 pe perioada stării de urgenţă și între 9.30-14.30 pe perioada stării de alertă, limitând pe cât posibil contactul  cu publicul, în vederea  evitării contactării coronavirusului.

De asemenea, conducerea DAS a stabilit  circuite de lucru atât  pentru primirea și eliberarea de documente cât și pentru pentru  personalului instituției  și a cetățenilor care s-au adresat cu o multitudine de solicitări.

Printre alte activităţi pe care Direcţia le-a avut în această perioadă se numără şi constituirea a două  centre de voluntariat și sprijin pentru persoanele aflate în izolare/autoizolare la domiciliu, precum și persoane în vârstă de peste 65 ani, fără susținători legali sau altă formă  de ajutor, pentru prevenirea  infectării cu noul virus.

Având în vederea pandemia de coronavirus,  DAS a pus accent pe monitorizarea copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate. Monitorizarea  s-a făcut cu respectarea condiției de limitare a contactului direct  cu beneficiarii, Compartimentul de monitorizare și evaluare, împreună cu salariații centrelor sociale, au contactat telefonic fiecare persoană / părinte /reprezentant legal care are în grijă un copil aflat în acesta situație.

58 de părinţi au venit acasă

Astfel, angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială au întocmit 296 note telefonice  pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate, din care 96 de copii au un părinte plecat la muncă, 15 copii au mamă plecată în străinătate la muncă, 64 de copii au tata plecat în străinătate la muncă, 3 copii sunt în plasament la rude, 31 de copii au părinte unic plecat la muncă în străinătate, 58 de părinți au revenit din străinătate în acesta perioadă, 23 de copii au împlinit 18 ani și nu mai sunt monitorizați de către Direcţie, 6 copii au plecat cu părinții din localitate.

Pentru  acești copii au fost întocmite 296 de fise de intervenție , în care este cuprinsă  situația existența și nevoile identificate pentru  fiecare copil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email