Acesta ar fi trebuit să fie gata pe 3 octombrie, iar până la finalizarea lucrărilor spaţiul trebuie îngrădit
Un funcţionar public din Primărie, care nu spune cum îl cheamă, ar trebui să se asigure de acest lucru
Municipalitatea a contractat realizarea a două locuri de joacă în acest an cu o firmă din Târgu Mireş, firma care a amenajat şi locul de joacă de la stadion. Noile parcuri pentru copii sunt în curs de realizare la Terasa 1 Mai şi lângă Centrul de Cultură şi Arte.
Valoarea lucrărilor pentru cele două locuri de joacă este de peste un milion de lei, iar termenul până la care trebuia să fie gata a fost 3 noiembrie. Contractele pentru ambele locuri de joacă au fost semnate la începutul lunii iunie, iar valoarea acestora, pentru cele două loturi, este de 921.601,34 lei,fără TVA.
La Terasa 1 Mai sunt foarte mulţi copii care au luat cu asalt leagănele, toboganele şi celelalte obiecte montate acolo. Părinţii îi însoţesc, pentru că le e teamă să-i lase singuri fie şi numai pentru că sub leagăne e ciment iar la coborârea de pe tobogan e pământ. „E frumos, le place aici, dar nu pot veni singuri. Cred că cimentul ăsta nu rămâne aşa, că altfel e pericol mare”, ne-a nărturisit un tătic ce-şi dădea fetiţa în leagăn. O bunică fugea după nepoţelul ei şi abia l-a prins după ce a căzut la pământ, împiedicat de o bucată de pavelă rătăcită acolo.
„Ne place cum e acum, dar trebuie să termine, nu cred că e gata. Dacă se împiedică şi cad copiii pe ciment se lovesc tare. Noroc că Mihăiţă al meu a căzut unde e pământ, că altfel era rău”, ne-a spus femeia.
Într-adevăr, lucrarea nu e gata. „S-au făcut nişte observaţii asupra lucrărilor li trebuie remediate lucrurile. Acum spaţiul este în răspunderea constructorului, el ar trebui să ăngrădeaască locul, pentru că dacă se întâmplă ceva e strict responsabilitatea lui”, spune Constantin Teodorescu, de la Biroul de Investiţii din Primărie.
O altă problemă a locului de joacă de la Terasa 1 Mai o reprezintă tinerii care vandalizează totul. „Vin seara, şi sunt şi copii şi de 13 ani, să ştiţi, care beau, fumează aici şi strică lucrurile astea. Au stricat o bancă în prima zi în care a fost pusă. Eu le-am zis de ce fac d-astea, da unu’ mi-a răspuns că ce treabă am eu că dacă îl prinde cineva plăteşte tati! Nu cred că tatăl lui tie ce-i face copilul şi nici nu cred că ar plăti pentru aşa ceva. Dacă ar veni poliţiştii de la Oridne Publică pe aici şi i-ar vedea poate că nu ar mai strica aşa”, ne-a povestit un locuitor al cartierului.
Despre doamna Cristescu de la Primărie care nu ştie dacă o cheamă aşa sau nu
Am vrut să aflăm exact care au fost observaţiile pe care le-au făcut funcţionarii din Primărie pentru lucrarea de la Terasă, şi am aflat că se ocupă o anume doamnă Cristescu de la Biroul de Investiţii. Am căutat-o la birou de câteva ori şi la un moment dat am găsit-o. Nu a vrut să ne spună cum o cheamă, a fost total nepotrivită în limbaj şi atitudine, asta ca să ne exprimăm elegant,ne-a trimis la biroul de presă şi ne-a închis telefonul în nas, de parcă o întrebam pe unde umblă când nu e la birou sau cu ce îşi ocupă cele opt ore de muncă pe zi la Primărie.
Se ştie că la Primăria Curtea de Argeş au fost angajate în ultima vreme multe persoane, iar dacă auzi cum le cheamă te lămureşti care e filiera pe care au ajuns să lucreze pe bani mulţi, banii noştri de altfel, într-o instituţie în care funcţionarii nu mai au loc prin birouri. Mulţi şi bine plătiţi, unii dintre angajaţii Primăriei nu ştiu de ce sunt acolo, care e rostul lor, ce trebuie şi cum trebuie să facă şi ce atribuţii au. Siguranţa copiilor ar trebui să fie pentru oricine o prioritate, cu atât mai mult pentru acea Cristescu.
O parte din angajaţii Primăriei au o atitudine sfidătoare faţă de cetăţeni, deşi opinia publică este total împotriva lor, şi are şi de ce. E păcat că sunt toţi puşi laolaltă, căci sunt şi funcţionari oneşti şi de bună credinţă. Probabil că angajata Cristescu (poate a aflat acum cum o cheamă, sau poate numele dumisale nu mai e secret pentru cetăţenii care îi plătesc salariul) nu se numără printre ei..
Doamna este nou angajată, dar nu chiar atât de nouă, deci ar fi avut timp să afle ce scrie în Codul Administrativ despre relaţia cu cetăţenii.
Salariul funcţionarului public Cristescu, plătit din taxele şi impozitele noastre, este 6272 de lei, plus voucher de vacanţă de 1450 lei, plus indemnizaţia de hrană de aproximativ 300 de lei pe lună. Destul de bine, nu credeţi?! Câţi dintre dumneavoastră câştigaţi atât din salariu pe lună?!
La asemenea leafă ar trebui să-şi facă treaba bine, să verifice şi să se asigure că ce se întâmplă la un loc de joacă pentru copii e legal.