Copiii de la Tufanu, Mălureni, care mergeau 6 kilometri până la școală, vor învăța în satul lor

Cei 80 de copii din clasele V-VIII, câți erau anul trecut, din cătunul Tufanu al satului Păuleasca, Mălureni, trebuie să meargă 6 km prin pădure ca să ajungă la școală. Cea mai mare problemă nu este că ajung murdari și obosiți la ore, ci că se pot întâlni cu ursul. Din acest an școlar vor învăța în satul lor, într-o școală amenajată într-un container.

„Prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, 8 containere modulare vor fi amplasate în satul Tufanu, comuna Mălureni, pentru ca elevii de acolo să poată învăța la ei în sat, în condiții decente. Până acum, elevii făceau naveta pe jos, prin pădure, mai mulți kilometri pentru a ajunge la Școala Generală Mălureni. Erau permanent în pericol. Nici școala veche din satul lor nu mai putea fi folosită,  este atât de degradată încât se putea dărâma în orice moment. În sfârșit, a fost găsită soluția!

Containerele provin de la Rezervele Statului. Au nevoie de amenajarea unor platforme de beton pe care vor fi amplasate, lucru pe care l-am solicitat primăriei Mălureni, prin decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Imobilele modulare vor fi conectate la apă și curent. Unul dintre ele va fi folosit pentru amenajarea de grupuri sanitare, un altul pentru a servi ca spațiu de depozitare lapte-corn și 6 containere vor fi unite între ele, 3 câte 3, pentru a oferi săli de clasă generoase”, transmite prefectul de Argeș, Radu Perianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email