Copiii de la Centrul ACCES şi seminariştii au curăţat parcul Fântâna lui Manole

Centrul de zi ACCES din cadrul  Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) Curtea de Argeş a organizat în parteneriat cu Seminarul Teologic Ortodox „Neagoe Basarab” proiectul „Protejarea naturii – protejarea vieţii”, în parcul Fântâna lui Manole.

Au curăţat parcul beneficiarii Centrului de zi Acces  şi personalul SPAS, precum şi elevi şi cadre didactice de la Seminarul Teologic Ortodox „Neagoe Basarab”.

Participanţii la proiect  au desfăşurat o acţiune de ecologizare în parcul Fântâna lui Manole, au participat la un curs de educaţie ecologică, susţinut de Ovidiu Stan, inspector principal SPAS, au plantat flori în ghivece pentru Centrul de zi ACCES şi au oferit locuitorilor municipiului Curtea de Argeş pliante cu tema „Un mediu curat”;

Printre obiectivele proiectului „Protejarea naturii – protejarea vieţii” se numără dezvoltarea capacităţii de cunoaştere şi înţelegere a realităţii din mediului înconjurător, precum şi stimularea curiozităţii pentru investigarea acestuia; conştientizarea şi sensibilizarea elevilor faţă de problemele mediului; cunoaştere şi aplicarea normelor de comportare  specifice  asigurării echilibrului naturii şi adoptarea unei atitudini de prietenie şi respect faţă de această;

antrenarea elevilor în economisirea resurselor: materiale didactice, hrană şi îmbrăcăminte, apă, energie, obiecte din mediul apropiat; familiarizarea elevilor cu procesul de refolosire a resurselor; promovarea valorile ecologice, etc.

 

Interes Argeşean a publicat săptămâna trecută un reportaj realizat în parcul Fântâna lui Manole, în care scriam despre faptul că acesta a ajuns un maidan ordinar. Acum, parcul a fost curăţat, dar nu de cei care primesc bani de la Primărie pentru asta, ci de voluntari. Poate următoarea ecologizare va fi făcută de societatea de salubritate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email