Control de la Primărie în zona pieţei Ivancea

Întreg municipiul Curtea de Argeş s-a transformat de o bună perioadă de timp într-un adevărat târg auto second – hand. . Pe toate străzile centrale, dar şi prin cartiere, autovehiculele, mari sau mici, cu afişe lipite în parbriz pe care sunt trecute caracteristicile tehnice şi un preţ, ocupă multe locuri de parcare, spaţii verzi sau trotuare.
Ce măsuri iau autorităţile locale
Mai mult decât atât, în anumite zone situaţie este gravă. Spre exemplu, la Ivancea foarte multe autoturisme ocupă în mod abuziv locurile de parcare sau blochează pur şi simplu accesul pietonilor pe trotuare. Pentru ai împiedica pe proprietarii acestor maşini să le expună în locurile respective, autorităţile locale intenţionează să monteze în zonă două indicatoare „Parcarea Interzisă”. Astfel, cei care vor continua să-şi lase autoturismele acolo riscă să primească sancţiuni contravenţionale. „În ultima perioadă am efectuat nişte controale în ceea ce priveşte maşinile care sunt expuse la vânzare şi am luat hotărârea ca în zona Ivancea, unde sunt cele mai mari probleme, în faţa unei instituţii bancare, dar şi în faţa bisericuţei, să montăm două indicatoare de circulaţie „Parcarea interzisă”. În acest sens am făcut o adresă la Poliţia Curtea de Argeş, am primit răspunsul favorabil pentru montarea acestor indicatoare, urmând ca în scurt timp angajaţii SPGC să le monteze. Apoi, în condiţiile în care vor fi lăsate din nou maşini la vânzare, Poliţia trebuie să îşi facă din nou datoria. Conform ultimelor reglementări, dacă parchează în locurile nepermise vor fi amendaţi. Nu ştiu care sunt cuantumurile amenzilor, dar în orice caz cred că sunt destul de consistente”, a declarat Nicolae Păunescu, şeful Biroului Transporturi, din cadrul Primăriei municipiului. O situaţie asemănătoare cu cea din zona Ivancea se înregistrează şi pe Bulevardul Basarabilor, unde o mare parte din locurile de parcare sunt ocupate de autoturisme second-hand de vânzare. Pentru a le vinde mai repede, proprietarii le-au lăsat în zonele cele mai aglomerate din Curtea de Argeş, unde pot fi văzute de un număr mare de oameni.
Târgul auto înfiinţat prin hotărâre de Consiliu Local a rămas doar pe hârtie
Pentru a pune capăt acestor situaţii, administraţia locală a aprobat în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local proiectul referitor la „amenajarea unui spaţiu destinat comercializării autoturismelor şi a altor vehicule”, pe platforma betonată din spatele gării. Târgul auto urma să fie deschis sâmbăta şi duminica între orele 8 şi 14, taxele percepute proprietarilor maşinilor expuse spre vânzare fiind de 5 lei pe zi pentru autoturisme şi 10 lei pe zi pentru celelalte autovehicule, iar banii trebuiau să fie încasaţi de Serviciul Public Pieţe, Târguri şi Oboare. Potrivit proiectului de hotărâre, în acelaşi timp, „expunerea spre comercializare a autoturismelor sau a altor autovehicule în alte locuri publice decât în târgul de maşini constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 de lei”.
Însă, deşi au trecut mai multe luni de zile de la aprobarea proiectului, comercianţii  de maşini second-hand nu au dus autoturismele în locul respectiv. Aceştia preferă să le lase în continuare prin parcările publice sau pe Bulevard, ocupând astfel locurile de parcare existente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email