Controale drastice în pieţe

În perioada 30 iulie – 5 august, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeș a demarat o amplă acțiune de control în  târguri, hale și piețe agroalimentare, aceasta vizând comercializarea produselor lactate, în special a brânzeturilor, și circulația  animalelor vii în târguri.
La controlul modului de circulație a animalelor consilierii DSVSA Argeș au colaborat și cu lucrători ai IPJ Argeș, în baza protocolului existent între cele două instituții. De asemenea, au fost verificate toate piețele din județ, halele și târgurile unde se comercializează produse lactate, precum și producătorii particulari care își vând produsele în zonele turistice Vidraru-Transfăgărășan și Rucar-Fundată.
Pentru deficiențele constatate inspectorii au aplicat un număr de 10 sancțiuni contravenționale, respectiv 7 avertismente și 3 amenzi în valoare totală de 1800 lei pentru comercializarea produselor alimentare de origine animală în locuri neaprobate sanitar veterinar și fără respectarea normelor sanitare veterinare de igiena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email