Controale ale ISU Argeș în cluburi, discoteci și restaurante

În weekendul trecut, avându-se în vedere că activitatea cluburilor, discotecilor, restaurantelor și a altor operatori economici din această sferă de activități se concentrează în spațiile închise, inspectorii de prevenire ai ISU Argeș au desfășurat o serie de controale de prevenire care au vizat respectarea măsurilor de securitate la incendiu, informează ISU.
„Au fost verificate cinci obiective, urmărindu-se: exploatarea în siguranță a căilor de evacuare, echipamentele și aparatele de gătit, instituțiile electrice, de încălzire, de ventilație, de detecție și semnalizare la incendiu, precum și de stingere ale incendiilor.
Totodată, s-a reiterat evitarea depășirii numărului maxim admis de persoane în aceste spații și evitarea utilizării materialelor ornamentale combustibile ce pot determina propagarea rapidă a unui incendiu.
De asemenea, foarte important pentru colegii noștri a fost și respectarea cerințelor legale privind utilizarea articolelor pirotehnice și interdicția fumatului în spații cu cel puțin doi pereți și acoperiș, indiferent de materialele din care au fost construite.
Pe timpul controalelor au fost constatate 13 deficiențe, din care o parte au fost remediate pe timpul controlului, iar pentru celelalte s-au lăsat măsuri de remediere, fiind sancționate cu avertismente și amenzi în valoare totală de 8000 lei”, transmit pompierii argeșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email