Contractul pentru tronsonul 5 Pitești-Curtea de Argeș al autostrăzii Sibiu-Pitești a fost semnat la Pitești

Județul Argeș se află pe lista de priorități a Guvernului în privința dezvoltării economice și a infrastructurii rutiere. După vizita primului ministru, Ludovic Orban la Uzina Dacia, de săptămâna trecută, astăzi, 11 mai, a fost semnat la Prefectura Argeș, contractul pentru tronsonul 5 Pitești-Curtea de Argeș al Autostrăzii Sibiu-Pitești. La eveniment au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, directorul Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi, Mariana Ioniță, președintele PNL Argeș și președinte AVAS, Adrian Miuțescu, președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat, Gheorghe Alecsei, deputatul PNL Dănuț Bica, prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, oameni de afaceri locali, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate.

În anul 2008, sub guvernare liberală și sub semnătura ministrului Transporturilor de la acea vreme, Ludovic Orban, era finalizată centura ocolitoare a Piteștiului. De atunci până în prezent, nicio altă forță politică, aflată la conducerea țării și a județului nu a reușit să continue acest proiect extraordinar demarat de PNL. Astăzi, după 12 ani de la acel moment, un ministru liberal al Transporturilor, Lucian Bode, semnează Contractul pentru continuarea proiectului de infrastructură care va plasa Argeșul pe harta celui mai important drum european, Coridorul IV Pan-European. Impactul realizării acestui proiect de anvergură va fi unul pozitiv și de durată pentru județul nostru, din punct de vedere economic, turistic și al dezvoltării forței de muncă, iar Argeșul va urca în topul celor mai dezvoltate județe ale țării.

“Am ținut să fiu prezent la semnarea contractului pentru Lotul 5 al Autostrăzii Pitești – Sibiu. Am fost o perioadă de timp, ministrul Transporturilor și în luna mai 2007, am fost prezent la începerea construcției Centurii de Vest a Piteștiului. Atunci am anunțat că vom termina în șase luni. Restul de 53% din lucrare s-au făcut în doi ani și jumătate. Studiul de fezabilitate pe tronsonul Pitești – Sibiu, a fost finalizat în 2008, când au fost pregătite documentele de licitație. Azi, suntem în mai 2020. Deși erau pregătite documentele, din 2008, de când am plecat, nu s-a construit un milimetru de autostradă. Spun aceste lucruri pentru ca oamenii să facă diferența. Parcă, e un dat, că a trebuit să revenim la putere ca să urnească acest proiect fundamental pentru România”, declarat primul ministru, Ludovic Orban.

“Anul 2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Pitești. Așa cum ne-am propus anul acesta, am reușit să ținem toate șantierele deschise și mai mult de atât să deschidem șantiere noi pentru construcția de drumuri. Prin accelerarea proiectelelor de transport vom reuși să reducem decalajele economice dintre diferitele zone ale țării. ”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode

La rândul său, președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu a declarat că este un moment istoric pentru județul nostru. “Este un moment important pentru noi, un moment istoric și mă bucur că pot participa la construcția acestui proiect. Am visat mult la această zi și mi-am dorit ca noi să fim cei care vom demara lucrările și așa cum spunea și premierul, tot noi să fim prezenti la finalizarea construcției. Este proiectul de suflet al primului ministru, pentru că în mandatul său de ministru al Transporturilor a fost finalizată centura Piteștiului, iar de astăzi îl continuăm. Eu sunt din Curtea de Argeș, cum bine știți, și vreau să văd cum orașul nostru devine un important nod rutier, nu un capăt de cale ferată, cum devine din nou centru economic și cultural al Țării Românești. Sunt dorințe care iată se îndeplinesc astăzi”, a declarat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email