Contractul pentru secțiunea Tigveni – Cornetu a autostrăzii Pitești – Sibiu poate fi semnat. Contestația a fost respinsă.

”Pot începe procedurile pentru semnarea ultimei secțiuni a Autostrăzii Sibiu-Pitești!”, a anunțat pe facebook Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. La licitația pentru proiectarea și execuția  secțiunii Tigveni – Cornetu a autostrăzii Pitești – Sibiu a fost depusă o contestație, dar Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins-o.
”CNSC a respins contestația împotriva câștigătorului desemnat inițial de CNAIR pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 (Cornetu-Tigveni) a acestei autostrăzi.
Asocierea româno- italiană trebuie să finalizeze cei 37,4 km de autostradă în 57 de luni (12 luni proiectare și 45 de luni execuție).
Potrivit contractului în valoare de 5,32 miliarde de lei (fără TVA), finanțat din fonduri europene nerambursabile, pe traseul secțiunii Cornetu-Tigveni vor fi construite:
– 95 de poduri și pasaje
– un tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie
– 2 noduri rutiere (Cornetu și Văleni)
– un ecoduct în zona localității Călinești.
Autostrada Sibiu-Piteşti va avea în total o lungime de peste 122 de km și va asigura o legătură rutieră modernă cu reţeaua europeană de autostrăzi, pe Coridorul 4 Paneuropean”, a anunțat Sorin Grindeanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email