Contractul pentru autostrada Tigveni – Curtea de Argeș nu poate fi semnat. Chinezii au depus o nouă contestaţie.

Deşi Ministerul Transporturilor anunţa că până la sfârşitul lunii octombrie contractul pentru proiectarea și execuția Autostrăzii Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș va fi semnat cu firma austriacă PORR, joi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a fost depusă o nouă contestaţie, de către aceeaşi compania chineză. Prin urmare contractul nu poate fi semnat deocamdată.

„După decizia favorabilă a CNSC, CNAIR S.A., în calitate de Autoritate Contractantă, a solicitat imediat ofertantului câștigător să transmită documentele necesare și să se prezinte la sediul CNAIR S.A. pentru semnarea contractului.

Concomitent cu acest demers, ofertantul clasat pe locul II a introdus o nouă contestație la CNSC cu privire la obligarea Autorității Contractante de a reevalua oferta depusă de firma câștigătoare.

Contestația este fundamentată pe informații apărute în presă, conform cărora ofertantul desemnat căștigător riscă să fie sancționat de Consiliul Concurenței din Austria (AFCA).

În același timp, contestatarul nemulțumit de Decizia CNSC prin care i-a fost respinsă contestația a depus plângere la Curtea de Apel București.

CNAIR S.A. cunoaște faptul că are obligația semnării contractului chiar dacă s-a depus plângere împotriva Deciziei inițiale, dar din cauza noii contestații depuse la CNSC de către ofertantul situat pe locul II, compania are obligația să aștepte soluționarea acesteia, potrivit legii.

Precizăm că prevederile legale aplicabile în materia achizițiilor publice fac imposibilă semnarea contractului, ca urmare a noii contestații depuse la CNSC.

(…) După pronunțarea deciziei CNSC cu privire la noua contestație depusă, CNAIR S.A. va relua procesul de semnare a contractului”, se arată în comunicatul CNAIR.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email