Contractul de 23,5 milioane de lei, pentru staţia de epurare, a fost scos la licitaţie

Municipiul Curtea de Arges a anunţat pe sistemul electronic de achiziţii publice licitaţia pentru contractul „Servicii de elaborare proiect tehnic de execuție, inclusiv detalii de execuție, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție ,,Stație de tratare cu treaptă mecanică, biologică și terțiară și instalație de primire vidanja, Curtea de Argeș”. Valoarea estimată a contractului este de 23576236 lei, iar licitaţia are loc pe 9 iulie.

Potrivit licitatiapublica.ro, obiectul contractului îl constituie „proiectarea si execuţia Stație de tratare cu treaptă mecanică, biologică și terțiară și instalație de primire vidanja (Statie epurare(SE)) Curtea de Argeș , conform caietului de sarcini”, iar obiectivul acestuia este „ îmbunătățirea serviciilor de epurare a apei uzate din aglomerările Curtea de Argeș”. Execuția SE are ca scop asigurarea tratării apei uzate din aglomerările de mai sus; (…); tratamentul nămolului rezultat din procesul de epurare al apei uzate pentru valorificare ulterioară; îmbunătăţirea siguranţei exploatării SE; automatizarea proceselor de epurare”.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia staţiei de epurare include „Activităţile de proiectare; lucrări de demolare acolo unde este cazul; lucrări de construcţie; furnizarea şi montarea utilajelor şi echipamentelor tehnologice; testare şi punere în funcţiune; monitorizarea funcţionării SE; remedierea eventualelor defecte apărute în Perioada de Garanţie; instruirea personalului Beneficiarului. Contractul rămâne valabil până la îndeplinirea tuturor obligaţiilor de către părţi. Durata contractului se compune din perioada de proiectare care este de 120 de zile (4 luni) de la data de începere, notificată în ordinul de începere, urmată de perioada de execuţie a lucrărilor care este de 360 de zile (12 luni), la care se adaugă perioada de garanţie care este de minim 36 de luni de la semnarea procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor”, conform sursei citate.

Un proiect vechi de 11 ani

Primăria Curtea de Argeş a solicitat în luna februarie Minsterului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene suplimentarea fondurilor necesare înfiinţării staţiei de epurare.

Din 2010 încearcă autorităţile locale să facă această staţie de epurare. După cum aţi aflat din ziarul nostru, au fost realizate două studii de fezabilitate pentru acest obiectiv, primul prevedea că staţia costă 24 de milioane de lei iar al doilea creştea cheltuiala la 48 de milioane, pentru că între timp s-a schimbat legislaţia, spun specialiştii, şi a fost nevoie de modificări ale proiectului. Finanţarea era valabilă până la finalul anului trecut, dar în decembrie guvernanţii au prelungit cu doi ani valabilitatea ei, iar administraţia locală s-a grăbit să profite de prelungire. Prin urmare a fost realizat foarte repede un nou studiu de fezabilitate de către SC Hidroedil SRL, conform căruia staţia de epurare ar costa 30 de milioane de lei.

La o şedinţă convocată „de îndată” în februarie, consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico – economici ai obiectivului de investiţii „Staţie de tratare cu treaptă mecanică, biologică şi terţiară instalaţie de primire vidanjă”, precum şi valoarea totală a cheltuielilor finanţate integral din venituri proprii pentru acest obiectiv de investiţii.

Potrivit deciziei Consiliului Local, valoarea totală a investiţiei este de 30.286.155 lei, din care construcţia propriu zisă şi montajul 19.080.250 lei. Cofinanţarea locală este de 1.380.239 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email