Contract în valoare 4 milioane de lei pentru un Sistem de Transport Inteligent, scos la licitație de Primărie

Primăria Curtea de Argeș a scos la licitație un contract pentru „Furnizarea unui Sistem ITS (Sistem de Transport Inteligent) în cadrul proiectului „Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”. Valoarea estimată a contractului este de  4,005,686.46 lei, iar data licitației – 6 noiembrie 2023.

Obiectul contract de achiziție publică îl constituie furnizarea unui sistem ITS (Sistem de Transport Inteligent) format dintr-o componentă HARDWARE și o componentă SOFTWARE. Printre componentele IST se numără mașini de validare a biletelor, distribuitoare automate de bilete, echipament și accesorii pentru computer, mașini de procesare a datelor (hardware), pachete software și sisteme informatice, servere, panouri de informare, sistem video de supraveghere, servicii de configurare de software, servicii de asistență privind rețelele de informații.

Conform licitatiapublica.ro, „operatorii economici trebuie sa facă dovada deținerii unei experiențe in domeniul furnizării de produse similare din punct de vedere al obiectului și complexității, cu cele care fac obiectul viitorului contract de furnizare, acumulate în ultimii 3 ani (…), de minim 4.000.000,00 lei (fără TVA), la nivelul a maxim trei relații contractuale”.

Ce presupune proiectul „Dezvoltarea transportului public în municipiul Curtea de Argeș

Sistemul de Transport Inteligent este parte a proiectului prin care transportul public local de călători va fi complet modernizat. Este vorba despre proiectul cu finanțare europeană ”Dezvoltarea transportului public în municipiul Curtea de Argeș”, cu o valoare totală de  47,028,577.51 lei, aproximativ 10 milioane de euro. După cum ziarul nostru v-a informat,  principalele lucrări de intervenție prevăzute în cadrul proiectului sunt:
– Modernizarea transportului în comun prin achiziționarea de 14 autobuze electrice inclusiv construirea staţiilor de alimentare a autobuzelor alimentate electric;
– Construirea/ amenajarea/ modernizarea a 52 de stații de transport public
– Realizare unei autobaze în cartierul Progresu;
– Modernizarea transportului în comun prin implementarea unui sistem de management informatizat cu rol în optimizarea și eficientizarea traseelor de transport public, dar și de creștere a siguranței și confortului călătorilor.– Modernizarea sistemelor de bilete integrate pentru călători „e-ticketing”. De asemenea, prin proiect strada Lt. Pavelescu va fi reabilitată

Obiectivele principale ale proiectului sunt modernizarea transportul public de călători și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul municipiului. Pentru a atinge acest obiectiv, administrația locală va autoriza intervenții de reabilitare a două tronsoane rutiere, de amenajare a stațiilor de transport, precum și de realizare a unei autobaze, inclusiv a infrastructurii tehnice aferente acesteia.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email